Abenobashi Mahou Shoutengai

Anime: Abenobashi Mahou Shoutengai

OriginaltitelAbenobashi Mahou Shoutengai

Engelsk titelMagical Shopping Arcade Abenobashi

Kanji/kanaアベノ橋魔法☆商店街

SynonymerAbenobashi Magical Shopping District

GenreÄventyr Komedi Sci-Fi Övernaturligt Liknande anime

TypSerie

Episoder13

Sändningsår2002-04-04 till 2002-06-27

Hemsidahttp://www.gainax.co.jp/anime/abesho/ind...

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner8.000 / 1 recension

Betyg7.000 / 16 röster

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation7

  Ljud6

  Handling8

  Karaktärer9

  Värde8

  Abenobashi Mahou Shoutengai

  8 Barndomsvänner Arumi och Sasshi bor i Abenobashi kommersiella distriktet i Osaka, Japan. Efter en olycka med Arumi farfar som föll ner från taket och hamnade på sjukhus, så transporteras Arumi och Sasshi till en magisk världen. Deras försök att komma tillbaka till verkligheten så kommer dem till andra meningslösa världar som bygger på science fiction, krig, fantasy, dating sim spel och amerikanska filmer.

  # Animationen är speciell i vissa tillfällen. I varje värld så kan man säga att det är olika stilar. Inte på huvud karaktärerna eller mänskorna, utan miljön. Det roliga i serien är att dem överdriver alltid med silarna och gör att dramatiska scener ser bara konstiga ut.

  # Musiken där emot är inte se speciell. Man känner inte oftast igen bakgrund musiken när den spelas. Men dem brukar ta andra låtar från kända kungfu-filmer eller amerikanska. OP och END är ok. Hon som sjunger öppningen är samma sångerska som sjunger neon genesis evangelion op.

  # Det vad jag gillar med den är serien är att karaktärerna har var sin historia. Arumi och Sasshi historia är den här. Medans andra personer som man knappt lägger märke till påverkar hela historien varför den blir "så här".
  Dock kan jag säga hur bra röst skådespelarna är i japanska versionen. Jag helt enkelt fastnat i den engelska ver. Men jag rekommenderar att se också den engelska versionen!

  Animen har en egen stjärna som kan lysa stark om man lägger märke till den. Men jag har alltid undrat över varför det står inte parodi i denna serie?
  6 år sedanAnniFlamma
Visar 1-1 av 1