Baccano!

Anime: Baccano!

OriginaltitelBaccano!

Kanji/kanaバッカーノ!

GenreAction Drama Mystik Historisk Övernaturligt Liknande anime

TypSerie

Episoder13

Sändningsår2007-07-27 till 2007-11-02

Hemsidahttp://www.baccano.jp/

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner10.000 / 1 recension

Betyg8.292 / 120 röster

Beskrivning

Miljön andas tidigt 1900-tal, och i förvirringen på tåget Flying Pussyfoot möts maffian med odödliga alkemister med storhetsvansinne. Lägg sen till ett par seriemördare, ett gäng helt vanliga gangsters och några osäkra kort, och du får en serie med ett väldigt stort karaktärsgalleri och flera små historier som märkligt nog flätas samman - under loppet av en tågresa.

"Episod 14-16 är DVD-only - Extra episoder."

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation-

  Ljud-

  Handling-

  Karaktärer-

  Värde10

  Recension av Baccano!

  10 "Detta kan vara det närmsta till perfektion jag någonsin sett." Sådan var min omedelbara tanke efter att jag hade avslutat de tretton första avsnitten av Baccano, och inte ens i skrivande stund känns den känslan förändrad. När jag tänker tillbaka på serien, alla dess moment, ser jag bara finslipning och delikat fingerfärdighet hela vägen.

  Ingen synopsis kommer det ges från mig då det i min mening bara skulle spoila, så låt oss istället spana in konceptet: Tre handlingar, olika tider och platser med olika karaktärer, som alla blandas samman och växlar med varandra i en extremt ickekronologisk ordning. Låter det förvirrande? Oroas icke, för det är precis vad det kommer vara. Men det är där det otroliga kommer: med denna struktur lyckas serien skapa, och fullständigt avsluta, tre välgjorda handlingar. Oredan bygger en mycket stark spänning och ger serien ett medryckande driv, och när man som tittare väl når slutet finns det mer eller mindre inget frågetecken i själva handlingen. Idén känns mycket intressant, ny, och framförallt: oerhört lyckad och effektfull. Varje episod bygger vidare på de olika trådarna som storyn håller i en mycket stadig takt, och får varje minut att räknas till det bästa resultat. Drivkraften kommer av viljan att se hur allting hänger ihop, och även att se hur varje enskild handling slutar, vilket leder en mycket spännande upplevelse där varje moment är finslipat in i den minsta detalj.

  Om inte föregående stycket i sig låter lockande kanske följande gör det: 30-tal, gangstrar, maffiamedlemmar, komedi, övernaturligt och våldsamma och blodiga uppgörelser och konflikter. Allting, och lite till, i en enda serie. Sällan ser man 13 episoder av en serie ge så mycket och lite till.

  Slutet i sin tur känns avslutande, tillfredsställande, och lämnar en med en längtan efter mer. Slutet berättar visserligen inte alla utgångar, men kan ses som öppet till en precis den graden då det inte stör, och lämnar en med anledningar att vilja ha mer. Frågan här är huruvida man bör se OVA-avsnitten eller inte, till vilket jag själv säger ett rungande "ja". De expanderar redan existerande karaktärer samtidigt som de ger oss lite nytt, men framförallt levererar de serien stora slutpoäng och ger den en mycket stiligt avslutande minut.

  Vad gäller karaktärerna finns det många, och man kan gott säga att Baccano har ett av de mest färgglada casten någonsin, fyllt med karismatiska personligheter som man älskar, såväl som coola skurkar. Alla ges lagom tid på skärmen och deras närvaro reflekterar mycket väl deras relevans. Karaktärerna fortsätter även leverera på fler fronter, egentligen precis alla man skulle kunna be om: alla har sina egna personligheter och anledningar att vara älskvärda, till och med "skurkarna", såväl som bakgrunder och en grund som gör dem rättvisa. Det kan vara en fråga om små detaljer, som ändå tjänar perfekt till syftet att göra individerna än mer intressanta. Hur man än vrider och vänder på det, ser man karaktärer som ger intrycket av att de levt ett liv före storyn, som faktiskt gjort dem till dem som de är. Allt detta i en serie, låt mig säga detta återigen, på 13 episoder. Tror ni inte det kan bli bättre? Det blir det; karaktärerna får tom. utveckling från början till slut, som motsvarar vad de gick igenom i serien. På 13 episoder lyckas Baccano med saker som vissa serier behöver 50 avsnitt för att ens börja snudda. Vad mer kan jag säga, annat än "briljant"?

  Den här serien är otrolig på oerhört många vis, och detta inkluderar ljudet och det visuella. Bakgrunderna är riktigt läckra och detaljrika, karaktärsdesignerna är unika, välgjorda och reflekterar individerna, helt enkelt fläckfria. Actionscenerna är välgjorda och generellt är animationen mycket bra.

  Ljud: Beroende framkallade jazzmusik, välkomponerad, som passar perfekt för tiden och platsen där handlingen äger rum, vad mer kan man be om? Det är inget mindre än perfekt. Introlåten är Gun's and Roses, vad mer kan jag säga? (Allvarligt, jag börjar bli trött på att leta efter nya berömmande ord i varje stycke.) Röstskådespelet i sin tur håller väldigt hög nivå på såväl engelska som japanska, men det är sannerligen dubben som i detta fall står ut. Med all respekt: de japanska röstskådespelarna gör bra insatser, men de engelska ger karaktärerna en helt ny nivå av coolhet, karisma och vitalitet; de låter bättre, coolare, får högt uppskattade toner och komplement till sina personligheter, och ges professionella röstprestationer. Lägg New England accenter på det, såväl som italienska sådana, och det reflekterar tiden och lokaliseringen.

  I korthet är Baccano en blandning av story, karaktärer, ljud och animation på högsta kvalité, plus en massa allmänt skoj. Tittaren ges en oklanderlig blandning av komedi, spänning, action och dramatik, på en välskriven och kreativ resa som aldrig stannar upp. Vi ges en värld med många, många dimensioner. Hur bra den än må vara rekommenderas däremot inte att man kollar på den sent på kvällen eller då man är trött för jag skojar inte, missar man några detaljer är det inte svårt att se serien som väldigt förvirrande.

  Slutbetyget för Baccano blir 9.84. Den är en av de bästa serier jag sett.
  3 år sedanMasaReviews
Visar 1-1 av 1