anime .

Bakuman. .

recension av Bluebell

 • Bakuman.

  Recenserad av Bluebell

  °
  Animation 8Ljud 7Handling 7Karaktärer 6Värde 7
  De är unga. De är passionerade. De är på väg att lansera ut på sina egna liv. "Bakuman" passar som nisch för tittare som jag som är övergå i deras liv från tonåren till vuxna. Och det är också intressant eftersom den behandlar ett ämne som du vanligtvis inte ser i manga / anime: liv mangakas själva!

  Mashiro farbror hade varit en mangaka (manga författare). Eftersom han var bara medelmåttig framgång, och dog ganska ung, Mashiro aldrig ansett vara en själv. Han skulle gå till den bra universitet, och få att bra jobb, så han kan få sin goda lönecheck, och gå leva ut sin ljummet liv. Åtminstone som var planen tills studiekamrat Takagi märker att Mashiro konstverk är ganska bra. Takagi är en av de bästa eleverna på skolan, någon han aldrig har pratat med förut. Och Takagi har ett förslag: De två av dem blir en mangaka team. Han kommer att skriva manga historier, och Mashiro kommer att dra konsten.

  Det tar ett tag för den entusiastiska Takagi att sälja Mashiro på idén. Men när han gör, Mashiro har att möta sin nästa hinder: att berätta sina föräldrar!

  Bakuman är en bit av livet, men det är inte anemisk. Det ger den en mycket passion för livet, och hopp och drömmar. Dessa unga män inser att det är en spännande tid i deras liv, en tid då de kan göra sig ett namn. Hela världen är inför dem. Och Takagi gör vad han kan för att uppmuntra Mashiro romantiska förhållande med en flicka han är kär i.

  Men det finns mycket som är ner till jorden, och varje dag. Mashiro möter tafatthet de fortfarande är beroende av sina föräldrar, men att behöva fatta beslut som kommer att påverka resten av hans liv. På grund av farbrors "misslyckande", han var en synd familjemedlem. Mashiro är rädd för att bli förskjutna av sina föräldrar när de hör talas om hans planer. Han vet förfarandet i hans familj: Fråga mamma. Om mamma säger nej, det är slutet på det. Om mamma säger kanske kommer hon att diskutera det med pappa, och sedan berätta för honom. Han talar aldrig med sin far direkt.

  Det är inte mycket komedi, men det finns massor av humor. (Ett aktuellt rolig incident var när de överväger huruvida läsa hans farbrors "kärleksbrev".) Takagi är mycket entusiastisk över allt, är alltid och trycker på Mashiro att göra saker han inte vill. Så småningom löser Mashiro upp. De verkar köra på samma våglängd.

  Animationen är ganska bra. Det har fått många fina, klara färger, utan att vara alltför orealistiskt.

  Om du absolut hatar slice-of-life, kan det vara tråkigt. Om du har en ung hjärta som förhoppningar inför framtiden, och tänker på alla de drömmar du har kvar att uppfylla, jag tror du kan njuta av det.

  Jag har inte läst manga. Så jag vet inte var den historien går härifrån. Men jag ser fram emot att få se denna serie spela ut.

var recensionen bra?