anime .

Bleach .

recension av Kazuo

 • Bleach

  Recenserad av Kazuo

  °
  Animation 7Ljud 7Handling 9Karaktärer 9Värde 9
  Bleach är likt Naruto och One Peace en riktig långkörare. Det som är otroligt med dessa evighetsserier är att grundhistorien måste hålla en fantastiskt hög nivå för att detta ska gå runt och det gör Bleach.

  Kurosaki Ichigo bor tillsammans med sina två yngre systrar och deras läkarpappa. På utsidan ser Ichigo ut som vilken annan 15åring som helst men han har en speciell egenskap; han kan se själar från de döda.
  Allt tar spin när han en dag ser en svartklädd tjej hoppa förbi i hans rum, en shinigami (dödsgud). En shinigamis uppgift är att leda de döda till ”soul society” (motsvarande himlen) det finns dock en del själar som har hamnat snett och måste elimineras då de föder sig på de levandes själar. Just i en sådan fight mellan denna shinigami vid namn Rukia och en Hollow (vilsen själ) råkar Ichigos familj bli indragen. Rukia ser ut att förlora striden och bestämmer sig då som sista utväg för att överföra hälften av sin reiatsu (själslig kraft) för att Ichigo själv ska kunna slåss mot denna hollow, här slår saker och ting dock slint då Ichigo av misstag suger åt sig i stort sett all reiatsu av Rukia som näst intill tappar sina krafter.
  Nu finns det ingen återvändo för Ichigo som för att rädda andra axlar rollen som ”vikarierande shinigami”. Ett helt nytt liv har tagit sin början för Ichigo.

  Bleach må vara en långkörare men den håller hög standard serien igenom bortsett filleravsnitten. Det finns en hel del starka karaktärer som håller serien vid liv och en grundhistoria som är utomordentligt välskriven med rum för utvecklande.
  En stor fördel med långa serier är att du stegvis kan följa karaktärerna utveckling rent styrkemässigt likväl som relations och känslomässigt. En utveckling som fungerar bra och flyter på naturligt i Bleach. Grundmålet i historien visar sig först en bit in i serien men ständigt finns delmål som driver serien framåt.
  Animationerna är klart godkända om än långt från spektakulära och det samma gäller ljud och röstskådespelandet. Men animationerna och evighetsserie till trots så är Bleach välskapad och mycket intressant.

var recensionen bra?