Cossette no Shouzou

Anime: Cossette no Shouzou

OriginaltitelCossette no Shouzou

Engelsk titelLe Portrait de Petite Cossette

Kanji/kanaコゼットの肖像

SynonymerPetit Cossette

GenreDrama Romans Skräck Övernaturligt Psykologisk Liknande anime

TypOVA

Episoder3

Sändningsår2004-04-11 till 2004-12-22

Hemsidahttp://www.cossette.jp/

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner10.000 / 1 recension

Betyg6.813 / 32 röster

Beskrivning

Eiri är en ung konststudent som ser efter sin farbrors antikvariat när farbrorn är ute och reser. En dag när Eiri mottar ett vackert färgat glas börjar han se bilder av en ung flicka, Cosette, som blev mördard för flera hundra år sedan och hon är ute efter hämd då hon menar att Eiri har hennes mördares själ.

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation10

  Ljud10

  Handling8

  Karaktärer7

  Värde10

  Underbara Cossette

  10 Först och främst vill jag bara säga att detta var ursprunligen en text jag skrev i skolan, har ändrat lite på den så att den passar bättre in här men...

  Ta inte skrivspråket för seriöst, det kallas att smöra. (Om ni ville veta fick jag MVG också)


  ”Who loves me so much that he would forsake his own dear life?” med en enkel mening har filmens namngivare Cossette beskrivit vad som komma skall redan efter de 30 första sekunderna av filmen.

  Filmen handlar om 18-årige Eiri Kurahashi, en japansk konststuderande som under sitt arbete i en antikaffär hittar ett dryckesglas. I glaset tycks han se ung flicka. Han blir djupt förälskad i henne och försöker att kontakta henne – och lyckas! Hon heter Cossette d’Auvergne och är en vålnad av sitt forna jag, en dotter till en rik adelsman från 1700-talets Frankrike.

  Det är poesi. Från början till slut byggs handlingen upp i rätt riktning. Inga onödiga upprepningar. Ändå håller berättandet ett stadigt tempo. Berättelsen kan dock vara lite väl komplex. För att hitta djupet i handlingen krävs det att man håller fokus, att missa två minuter kan förstöra resten av serien.

  Hela filmen är ett konstverk. Det som skiljer den från vanlig anime är stilen. Hela serien är uppritad i västerländsk gotisk stil. Färger är viktiga, och man har använt sig av sublima skiften mellan mörkt och ljust. Den vanliga världen är uppmålad som den skall vara, men när Cossette kommer till världen blir allting mycket mörkare. De gråa gatorna får en blodröd färg och byggnader börjar brinna.

  Musiken är komponerad och producerad av Yuki Kajiura, och i allt ifrån temasången ”Houseki”, till den uppbyggande stämningsmusiken har man använt sig främst av violiner för att fånga det övernaturliga i filmen, något som passar väldigt bra med teckningsstilen.

  Röstskådespelet är ett av de bästa, dels för att jag är subjektiv och en grymt stor Marina Inoue fanboy, och dels för att Marina Inoue fångar Cossettes karaktär på det sätt att hon känns levande.

  Filmen är dock mer än det audiovisuella. Den håller ytterst många sublima små budskap och meddelanden. Ett ganska dolt, men ändå ett stort tema i filmen är pedofili. Om man tänker på Cossettes ålder så kan hon inte ha varit mer än 12-14 år gammal vid hennes död. Ett annat tema den mentala hälsan, hur bräcklig den egentligen är när man finner sig själv i svåra dilemman.

  Något som skulle kunna bli bättre är dock birollerna. Det finns nio stycken sidokaraktärer, men många av dem saknar djupet som Cossette och Eiri besitter. Sedan finns kulturkrocken. Eiri är japan, Cossette är fransyska - Ändå kommunicerar de med varandra på japanska. Det får heller aldrig någon förklaring, men jag anser att man kan förbise det, då det inte har någon större påverkan för att kunna njuta av berättelsen.

  Jag kan med säkerhet säga att Le Portrait de Petit Cossette är ett av de bästa verk inom filmkonst jag har sett. Bland all bländande animering och ljuvlig musik så lockar Cossette dig med sin underbara mystik… Plus att hon är en loli.
  8 år sedanArcanaHeart
Visar 1-1 av 1