D.Gray-man

Anime: D.Gray-man

OriginaltitelD.Gray-man

Kanji/kanaディー・グレイマン

SynonymerGrayman

GenreAction Drama Äventyr Shounen Komedi Superkrafter Fantasy Skräck Liknande anime

TypSerie

Episoder103

Sändningsår2006-10-03 till 2008-09-30

Hemsidahttp://www.tv-tokyo.co.jp/anime/dgrayman...

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner9.500 / 2 recensioner

Betyg7.920 / 238 röster

Beskrivning

Det vilar en förbannelse över Allen Walker, en ung Exorcist vars öga kan se hur de dödas själar plågas efter att Millenium Earl har förvandlat dem till Akuma. Han bär också på ett Innocence-vapen som gör det möjligt för honom att förstöra dessa monster och befria de fångade själarna inuti. Det är slutet av 1800-talet, och Allen är nu påväg till exorcisternas högkvarter i England, dit hans mästare har skickat honom för att gå med i Black Order och delta i kampen mot Millenium Earl. Kommer de hinna leta reda på varje försvunnen del Innocence innan greven och Noah-familjen har förvandlat hela mänskligheten till sina slavar?

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation10

  Ljud9

  Handling10

  Karaktärer10

  Värde9

  Recension av D.Gray-man

  9
  9 år sedanNeobarn
 • Animation10

  Ljud8

  Handling8

  Karaktärer10

  Värde10

  Recension av D.Gray-man

  10 Jag var väldigt skeptiskt till D.Gray-Man innan jag började se den pågrund av den vanliga shounen-genren den hade och faktumet att den gick i Shounen Jump som manga, vars mangor brukar vara bra men bli segare i slutet. Därför fick jag en rejäl överraskning efter bara några avsnitt, det märktes att denna var annorlunda.

  I världen finns det ett osynligt hot emot mänskligheten, Akuma, och den enda som kan se dessa är Allen Walker pågrund av en förbannelse han har i sitt högra öga. Allen förenar sig med the Dark Order, en organisation till för att förstöra Akuma och deras skapare the Millenium Earl. Vägen mot deras mål är lång och full av fiender och dom lär sig under tidens gång mer om fienden, och verkligheten dom lever i.

  Karaktärerna i denna anime överrasskar friskt då alla har en unik design och en egen personlighet, ingen som påminner om den andra. Vad alla har gemensamt är att de har ett mörkt förflutet som får tittaren att vilja se mer och hjälper till den mörka historien. Men det är inte bara 'The Good guys' som är intressanta, utan dom har gjort fienderna såpass bra att man lär sig älska att hata dom. Alla karaktärer har sin egen story att berätta och det är väldigt, väldigt svårt att bestämma sig vilken man tycker om bäst, för dom är alla såpass älskvärda, även The Millenium Earl.

  Animationen är helt perfekt! Särskilt fightingscenerna är bra upplagda, då dom bjuder till ordentligt med blod och snabba, coola moves. Hela animen har en mörk stil som passar storyn utmärkt! Och precis som alla shounenserier så har denna fillers, men konstigt nog så märkte man nästan inte av dom alls! Utan storyn flöt på bra under hela seriens gång. Ett annat stort plus är till rösterna, som alla passade perfekt och allt lät extremt trovärdigt.

  Musiken är också bra, särskilt när det är ledsna ögonblick då musiken hjälper till på traven så tårarna kommer fram. OP och ED är väl inte något att hänga i julgranen precis, men inte dåliga heller! Bortsett från musiken så var OP och ED riktigt härligt att titta på varje gång, passade storyn utmärkt och gav lite spännande ledtrådar till kommande avsnitt.

  Detta är en serie alla borde se, annars missar man en bra story, intressanta karaktärer och framför allt superduper animation. Det enda man ska se upp med denna är att bli beroende, efter några avsnitt så är man fast!
  9 år sedanwacko
Visar 1-2 av 2