D.N. Angel

Anime: D.N. Angel

OriginaltitelD.N. Angel

Kanji/kanaD・N・ANGEL

SynonymerDNAngel

GenreAction Romans Komedi Skolmiljö Magi Liknande anime

TypSerie

Episoder26

Sändningsår2003-04-03 till 2003-09-25

Hemsidahttp://www.jvcmusic.co.jp/m-serve/tv/dn_...

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner8.000 / 3 recensioner

Betyg7.060 / 252 röster

Beskrivning

Familjen Niwa har en hemlighet: när sonen i familjen fyller 14 år förvandlas han till den konst-stjälande mästertjuven Dark Mousy. Det enda sättet att stoppa förvandligarna är om man lyckas få sin käresta att besvara ens kärlek.

På sin 14-årsdag bestämmer sig Niwa Daisuke för att bekänna sin kärlek för Harada Risa. Planen går inte helt felfritt, och hans otur fortsätter när han kommer hem, när hans kropp plötsligt förändras. Hans mor informerar honom om att hans kropp reagerar på hans känslor, och att så länge Daisuke är olyckligt kär kommer han att fortsätta förvandlas till mästertjuven Dark. Att han sedan blir jagad av sin egen klasskamrat, Hiwatari Satoshi, på brottsplatserna gör inte situationen lättare.

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation6

  Ljud9

  Handling7

  Karaktärer6

  Värde7

  Recension av D.N. Angel

  7 D.N Angel utspelar sig i det nutida Japan. Där en mäster tjuv, Dark Angel, efter att inte ha setts på årtionden nu är tillbaka för att stjäla konstverk och unga kvinnors hjärtan.

  Huvudkaraktären i denna serie är Daisuke Niwa, en vanlig skolpojke som är förälskad i sin klasskamrat Risa. Risa är dock inte intresserad, hon planerar nämligen att bli Darks fru och kompanion. Det ingen dock vet är att Niwa bär på en stor familje hemlighet. Niwa är Dark, Dark är Niwa. De är två olika personer i en och samma kropp.

  Till en början verkar serien väldigt barnslig, både karaktärerna och själva handlingen. En bit in i serien kan man dock märka att karaktärerna växer, handlingen blir mer komplex och hela serien får sig ett lyft.

  Animationen är inte särskilt avancerad utan väldigt enkel och ibland lite för enkel och trist. Musiken genom hela serien är riktigt bra och den får verkligen tittaren in i seriens stämning.

  Som tidigare nämnt verkar både karaktärerna och handlingen ganska trista till en början men växer mot slutet och hela serien blir bättre. En serie värd att se.
  9 år sedanAckila
 • Animation9

  Ljud8

  Handling7

  Karaktärer5

  Värde7

  D.N. Angel, en tjej anime?

  7 Ungefär för lite mer än ett år sen när jag letade efter animés, hittade jag denna. Jag frågade då min kompis vad han visste om den, men allt han sa då var att det var en tjej animé.

  Jag började ändå titta.


  Serien utspelar sig om en pojke vid runt 14 års åldern som har 'speciella' krafter. Att bli någon slags ängel.

  Hemma går han igenom sitt hus som en hinderbana med dolda luckor och hela fallerultan.

  Han är kär i en tjej som är kär i någon annan, men som ändå är samma person, nämligen han själv i ett ängel format.


  I början såg jag det som en vanlig animé.

  Men längre in i animén började det mer och mer kännas som att pojken representerar hur en tjej vill att en kille ska vara. Typ snygg, snärt, cool osv.


  Animationen är oerhört snyggt gjord men dåligt med karaktärer gör det tråkigt, och att känslan att det inte händer så mycket.
  Och kärleksdramat är antagligen mer riktat mot tjejer så de kan tycka synd om killen.


  Inget för mig, men ändå bra gjort.
  9 år sedanRariel
 • Animation10

  Ljud10

  Handling10

  Karaktärer10

  Värde10

  Recension av D.N. Angel

  10
  10 år sedanBlackAngel
Visar 1-3 av 3