Darker than BLACK

Anime: Darker than BLACK

OriginaltitelDarker than Black - Kuro no Keiyakusha

Kanji/kanaDarker than BLACK ‐黒の契約者‐

SynonymerDTB

GenreDrama Superkrafter Mystik Sci-Fi Liknande anime

TypSerie

Episoder25

Sändningsår2007-04-06 till 2007-09-28

Hemsidahttp://www.d-black.net/

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner8.000 / 1 recension

Betyg7.806 / 222 röster

Beskrivning

Darker Than Black utspelar sig i Tokyo, där riktigt mystiska saker händer. Ett område som kom att kallas "Hell's Gate" dök upp i just Tokyo, och i samband med det började människor med olika speciella förmågor träda fram. Dessa människor benämns i serien som "Contractors", ett namn som jag antar anspelar på att dessa förmågor kommer med ett högt pris. Personen i fråga förlorar nämligen de känslor som hör en människa till. Män och kvinnor med varierande paranormala förmågor, och som dessutom inte kan känna exempelvis medlidande, avundsjuka, hat, glädje eller sorg är något som tilltalar organisationer runt om i världen. Det är ganska lätt att förstå eftersom det vi precis har beskrivit mer eller mindre är en person som är klippt och skuren för rollen som exempelvis agent, spion eller yrkesmördare.

Dessa Contractors var inte den enda förändringen som denna Hell's Gate förde med sig. Natthimlen förändrades, och stjärnorna försvann. Istället ersattes de med vad man skulle kunna kalla för "falska stjärnor" som är bundna till dessa personer med paranormala förmågor.

Protagonisten i serien heter Hei, och han skickas inledningsvis till Tokyo för att utföra uppdrag och samla information åt sin arbetsgivare - en hemlig organisation som saknar namn. Officiellt heter han Li Shunsheng och är en kinesisk student. Inofficiellt är han Hei, en av de starkaste contractors man känner till, och hans Messier code (alltså numret på hans "fake-stjärna") är BK201 - en person som många vill få tag på.


Episod 26 sändes aldrig i TV utan följde med sista DVD-releasen. Inget som för handlingen framåt.

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation7

  Ljud8

  Handling10

  Karaktärer9

  Värde7

  Darker than BLACK recension utav makie91

  8 Darker than BLACK handlar om Shin, man vet inte hans riktiga namn, även kallad för "The black death". Shin är en contractor.
  En contractor är en människa som har gett upp alla sina känslor för att få en kraft som dem fick i hell´s gate (inte den riktiga självklart^^) som plötsligt kom fram i världen efter att heavens gate hade förstörts.

  När en contractor får sin kraft får dem även en remmunition, som är en sorts återbetalning vid varje användning utav deras kraft. Återbetalningen kan skjutas upp i t.ex i strid men varje remmunition är antingen bissarr eller otroligt jobbiga som t.ex bryta ett finger,sätta offrets skor upp och ner(tänk om offret inte har skor!) dricka skit mycket sprit eller skriva dikter.

  Serien handlar om Shin och hans gäng(inte vänner precis) som jobbar för "The syndicate" som är en organisation som jobbar bakom skuggorna.

  Och tillsammans med sitt gäng, arbetskamrater, så utför dem uppdrag.

  En speciell sak med Shin är att han har mänskliga känslor som gör honom unik. Han söker i serien efter sin syster som försvanne fter ett uppdrag som gjorde att heavens gate försvann. Shin har en väldig god appetit och har kraften att styra elektricitet som han vill.
  Recensionen är gjord utav makie91 om ni vill fråga något fråga gärna.
  11 år sedanmakie91
Visar 1-1 av 1