anime .

Death Note .

recension av Rariel

 • Death Note

  Recenserad av Rariel

  °
  Animation 9Ljud 9Handling 10Karaktärer 10Värde 9
  När Yagami Light, en av japans mest framgångsrika toppstudenter en dag hittar en bok som kan döda en människa om dennes namn skrivs i boken, bestämmer han sig för att 'rensa' världen från ondska.

  Han börjar med att mer eller mindre avlida brottslingar som sitter i fängelse.

  Efter ett tag dyker L fram. L är en person som ingen har sett, men är vidare känt för att ha löst fall som ingen annan har kunnat lösa.

  Light försöker nu rensa världen och gömma sig från L samtidigt, medans L försöker ta upp spåret och hitta svaret på vem som är 'Kira', personen som använder Death Note.

  Light's far ingår i utredningen om Kira och är en av polischeferna, vilket ger Light tillgång till en del information.

  När det ser ut som att en ny Kira har dykt upp, frågar L Light's pappa om inte Light själv kan hjälpa dem med tanke på att han själv är intelligens.

  Nu får Light det hett om öronen när han ska gå i skolan samtidigt som han rensar och får det att se ut som att han ä oskyldig.


  Death Note är en av de mest kända animés runt hela världen.

  Antagligen är detta för dess unika sätt för en ''deckare'' att visa både mördaren(Light) och dektektivenL(L) handlingar samtidigt, och speciellt när Light ska försöka hjälpa de andra att hitta Kira som han försöker soppa undan spåren.

  Death Note är en ryssligt spännande serie som även får en person som mig, som inte är ett dugg intresserad av deckare, att rysa.

  Death Note är ca 46 avsnitt, vilket motsvarar 2 säsonger av en vanlig animé, vilket gör att spänningen varar längre.


  Musiken från Death Note är väldigt bra som till exempel ''L's Piano Theme''som kommer när han tänker eller bara ett av de intros som visas som ''What's up People'' exempelvis.

  Bildkvalitén är något utav de bästa jag sett, och det är svårt att hitta något som inte passar in alls.


  Det enda som kan vara fiffens fuffens, är att förstå hur själva Death Note funkar.

var recensionen bra?