anime .

Death Note .

recension av ElinFahrman

 • Death Note

  Recenserad av ElinFahrman

  °
  Animation 9Ljud 8Handling 10Karaktärer 10Värde 9
  "Den person vars namn skrivs ner i Death Note kommer att dö",
  så lyder första regeln i en mycket speciel bok som den begåvade och snygge toppstudenten Light Yagami av en händelse hittar.

  Till en början tror han inte att det är sant, kan något sånt här verkligen existera? Steg för steg börjar han förstå vilken otrolig makt han har kommit över. Lights syfte är att skapa den perfekta världen, utan kriminalitet och onda människor. Med Death Note i sina händer börjar han arbeta för att förverkliga sin dröm.

  Efter ett antal brottslingars mystiska dödsfall som både skrämmer och förundrar det japanska folket bestämmer sig den mystiske legendaren L att ta sig an uppgiften att avslöja denna osynliga mördare. Han går med ryktet att aldrig misslyckas. Nu börjar en farlig kamp när två superhjärnor ställs mot varandra för att testa sina förmågor i listighet och förutseende. Till råga på allt är Lights egen pappa chef över polisstyrkan som arbetar med fallet.

  Dödsguden Ryuk, den ursprungliga ägaren till Death Note följer roat detta omåttligt spännande thrillerdrama.

  Jag var fast från första avsnittet, Death Note är inte bara som ovan nämnt spännande utan också väldigt oförutsägbar, vilket förhöjer kvaliten ytterligare. Animeringen är dessutom väldigt snygg och karaktärerna väl genomtänkta.

  Är du sugen på en riktigt rysningsframkallande nagelbitare är det har absolut en serie för dig, men måste nog också varna om risk för ett antal sömnlösa nätter...

var recensionen bra?