Erementar Gerad

Anime: Erementar Gerad

OriginaltitelErementar Gerad

Engelsk titelElemental Gelade

Kanji/kanaエレメンタルジェレイド

GenreAction Äventyr Romans Shounen Fantasy Liknande anime

TypSerie

Episoder26

Sändningsår2005-04-05 till 2005-09-27

Hemsidahttp://www.erementar-gerad.com/

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner7.000 / 1 recension

Betyg7.347 / 75 röster

Beskrivning

Coud van Giruet lever ett spännande liv som luftpirat ända sedan har var liten och blev omhändertagen av Kaptenen ombord på skeppet. En dag lyckas piraterna skjäla Edel Raid, ett vapen i form av en söt flicka, Ren. Ren vill inget hellre än att komma till Eden, en mytomspunnen plats som inget är riktigt säker på om den ens existerar. Coud lovar dock Ren att han ska ta henne dit och på sin resa får dom ofrivilligt sällskap av Arc Ail som jobbar tillsammans med Edel Raid för att skydda dem mot världen. Jagade av andra som vill åt Ren på grund av hennes krafter börjar de deras resa mot Eden.

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation8

  Ljud7

  Handling8

  Karaktärer6

  Värde7

  Erementar Gerad/Elemental Gelade

  7 Den här animen är baserad på shonen-mangan med samma namn, som avslutades 2010 i tidningen Comic Blade. Aria är en av de mest kända serierna som blivit publicerade i denna tidning.

  Jag kollade på den här animen sommaren 2008 då jag börjat läsa mangan på svenska. Jag blev trollbunden av dess historia, karaktärer och vackra teckningar, och den blev snart en favorit.

  Animen animeras av studion XEBEC, som gett oss animeer som Love Hina, Shaman King och nu senast en adaption av Pandora Hearts.


  -Handling-
  Denna berättelse handlar om den 15-åriga luftpiraten Coud van Giruet, som finner den söta flickan Ren i en kista bland han och hans kollegors byten. Men Ren är ingen vanlig flicka, utan en Edel Raid- ett levande vapen. Hennes mål är att nå en plats kallad Edel Garden, oavsett vad. Coud lovar henne att ta henne dit och beskydda henne.
  Men snart kommer agenter från en organisation ,"Arc Aile" intar skeppet och vill ta Ren ifrån Coud!
  Låt denna actionfyllda romantiska fantasy-berättelse börja!

  -Musiken-
  Musiken i animen tycker jag man har lyckats otroligt bra med, och har bara bra att säga om den.
  Musiken i introt är en av mina favoriter, och går fortfarande varm i min mp3-spelare. Den är fartfylld och passar till serien, och till animationerna i introt.
  Musiken i outrot är lugn, varm och passar bra som ett outro. Den går också varm i min mp3-spelare. Passar också bra till animationerna.
  Bakgrundsmusiken i animen är varierad, från ett lugnt spelandes piano till pampig och mäktig orkestermusik.

  -Ris om adaptionen-
  Animen innehåller dock vissa onödiga fillers, dialoger, tillgjorda märkliga scener och lite förändrade karaktärspersonligheter vilket irriterade mig något. I första avsnittet kommer plötsligt några ninja-liknade snubbar som snor med sig Ren, vilket jag inte förstår varför man lagt till. T.om slutet är en filler, eftersom mangan var då fortfarande pågående och hade inte avslutats.
  Någon scen har tagits bort, men det gör inte så mycket. Poängen i avsnittet är fortfarande kvar.

  -Ros om adaptionen-
  Men jag spenderade ju flera dagar av mitt sommarlov på den, så någonting måste ju vara bra med den, kanske man undrar?

  Tja, karaktärsdesignen var bra, vissa saker skiljer sig lite som de var i mangan , men jag tycker att man inte ska vara allt för kräsen med det, och karaktärsdesignerna har lyckats bra.
  Röstskådespelarna var bra, och passade karaktärerna.
  Även scener som inte var med i mangan kunde jag uppskatta, i bland från att sitta och tycka om de vackra romantiska scenerna till att gapflabba.
  Animationen var god och noga, inte några "2-delars animationer" som upprepades hela tiden. Av detta blev fighterna spännande och action-fyllda, lika som jag tror skaparen av mangan Mayumi Azuma tänkte sig de skulle vara.

  -Till sist...-
  Vad jag skulle vilja säga är att animen inte är helkass, utan rekommenderas och går helt bra att kolla på, men jag tycker att det är klokt att läsa lite av mangan också, så man där får skapa sitt egna intryck av adaptionen.
  Man får dessutom veta mer om Rens barndom, vilket kan vara intressant.
  Jag tipsar även om kvinnan bakom mangan, Mayumi Azumas andra verk, bl.a hennes mangaadaption av PS-spelet Star Ocean: The Second Story.

  Att ge ett betyg på den här animen var lite svårt, och vägde mellan en sexa och en sjua. Men efter att ha sett ett par avsnitt ännu en gång, så fick det bli en sjua. Om jag skulle recensera mangan skulle det bli mycket högre, kanske så mycket som en tia.
  Men vem vet, jag kanske recenserar den igen, och skriver att den är helkass eller att det är ett mästerverk, men en sjua är det betyg jag ger nu i alla fall. Jag har sett sämre, trots allt.

  I alla fall tycker jag att du som älskar romantiska fantasy-berättelser ska kolla in denna!
  9 år sedanMurasaki
Visar 1-1 av 1