anime .

Fruits Basket .

recension av Saya

 • Fruits Basket

  Recenserad av Saya

  °
  Animation 7Ljud 8Handling 10Karaktärer 9Värde 9
  Tohru Honda är en föräldralös tjej som bor i ett tält. En dag stöter hon ihop med Yuki Soma, aka skolans "prins". Men plötsligt dyker en annan kille upp och av misstag råkar Tohru krama honom. Ett poff senare står en katt på golvet och en minst sagt förvånad Tohru...

  Efter denna högst ovanliga upplevelse får hon veta familjens hemlighet: de har nämligen en förbannelse som gör att de förvandlas till sitt zodiakdjur (t.ex. hund, apa osv). Trots detta så bryr sig Tohru inte så mycket om det och hon får bo hos dem då de upptäcker att hon bor i ett tält. Men det finns många hemligheter i familjen Soma som Tohru fortfarande inte vet om...

  Under hela serien så njuter man av många humoristiska inslag - men låt er inte luras, för serien har också en mörk baksida. Animationen är helt okej och soundtracket underbart och påkostat.

  Storyn är minst sagt ovanlig och karaktärerna är väldigt bra utformade. I det stora hela så får serien 9/10, då den kunde ha varit bättre animerad.

  Personligen var det inte så att jag sträcksåg den eftersom jag visste till stor del ungefär vad som skulle hända, i och med att jag läst mangan, vilket är ett absolut måste om du gillade animen. Mangan fortsätter efter animen och är mycket bättre.

  Stämningen i Fruits Basket känns väldigt härlig, och röstskådespelarna ger sitt yttersta vilket tillsammans med storyn och ljudet väger upp den ibland bristfälliga animationen.

  I det stora hela är Fruits Basket definitivt en anime du inte får missa, en klassiker som alla animefans borde se. Den kommer att dra med dig in i storyn och du kan lugnt titta utan att behöva oroa dig över att bli alltför överväldigad av en både enkel, men också komplicerad historia.

var recensionen bra?