Full Moon wo Sagashite

Anime: Full Moon wo Sagashite

OriginaltitelFull Moon wo Sagashite

Engelsk titelFull Moon

Kanji/kana満月[フルムーン]をさがして

GenreDrama Romans Shoujo Magi Musik Liknande anime

TypSerie

Episoder52

Sändningsår2002-04-06 till 2003-03-29

Hemsidahttp://www.nasinc.co.jp/jp/index.php?act...

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner10.000 / 1 recension

Betyg7.708 / 113 röster

Beskrivning

En bittersöt historia om kärlek, tragedi och viljan att bli popstjärna. En gnista av hopp blossar upp hos den tolvåriga flickan Mitsuki Koyama när två magiska (och snygga) personer kommer i kontakt med henne och säger att drömmar verkligen kan besannas! Kan de få hennes halstumör att försvinna så att hon kan sjunga igen?

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation9

  Ljud8

  Handling10

  Karaktärer10

  Värde9

  Recension av Full Moon wo Sagashite

  10 Eftersom jag märkte att ingen har gjort recension på denna underbara anime, kommer här en nu.

  Jag är inte så gammal, och jag har sett drygt 8 animeserier, så jag är inte nybörjare, men inte långt ifrån. Men jag ska avslöja att "Full Moon Wo Sagashite" har ett sätt att fånga ens hjärta. Den är något utöver det vanliga.

  Serien handlar om Mitsuki Youma, en tolvårig tjej som har en halstumör. Hon är väldigt ensam eftersom hon har haft svårt att vara med andra barn, hon har alltid varit hemma så mycket, och hennes största dröm är att bli sångerska. Dessutom har hon en fantastisk sångröst - men hon kan inte sjunga så högt på grund av tumören. Hon har aldrig känt sina föräldrar och hon bor hos sin mormor.

  I början av serien vill hon gå på en audtion för att bli sångare, vilket hennes läkare och mormor är helt emot. Något nerslagen ger hon upp och då möter hon shinigami duon Takuto och Meroko.

  Shinigami (Sinigami) är menade att se till att deras skyddsling (i det här fallet mitsuki) lever så länge de är menade att leva. Det är inte meningen att människor ska kunna se shinigami, men mitsuki kan se dem!

  Av en ren händelse försäger sig takuto och mitsuki får reda på att hon bara har ett år kvar att leva. och hon förstår att om hon ska hålla ett löfte och göra något av sitt liv måste hon bli sångare till varje pris.

  Nu ska jag inte avslöja mer, för nu är resten upp till er som kanske läser recensionen.

  Serien är HELT UNDERBAR. Arina Tanemura har skapat hjärtkramande karaktärer och även om serien skiljer sig en aning från mangan gör den mangan rättvisa. Storyn är helt ofattbar, den fängslar en och man blir helt frälst i berättelsen om omöjlig kärlek, svek, tillit och mest av allt -hopp.

  Animationen är jättefin, ett litet steg över det vanliga med fina detaljer och bakrunder

  Ljudet är väldigt bra, sångerna är perfekta och de gör att man gråter när det är meningen, precis som de får en att bli glad när det är meningen. Däremot tycker jag att openingen är lite dåligt vald en bit längre in i serierna.

  Karaktärerna är charmiga och helt oemotståndliga. När man följer serien blir man mer och mer fäst vid dem, man känner med dom och älskar dem.

  Jag skulle kunna köpa vad som helst som har med serien att göra .

  Jag rekommenderar den till alla eftersom att den kan verka en aning barnslig i början, men blir bara djupare och djupare, tillräckligt för att alla åldrar ska kunna ta till sig seriens budskap och känslor.
  8 år sedanSakuraHime
Visar 1-1 av 1