Tales from Earthsea

Anime: Tales from Earthsea

OriginaltitelGedo Senki

Kanji/kanaゲド戦記

SynonymerTales of Ged, Tales from Earthsea

GenreDrama Äventyr Fantasy Ghibli Övernaturligt Liknande anime

TypLångfilm

Episoder1

Sändningsår2006-07-29 till 2006-07-29

Hemsidahttp://www.ghibli.jp/ged

Mer infoAniDB AnimeNewsNetwork

Recensioner5.000 / 1 recension

Betyg7.231 / 173 röster

Beskrivning

Drakar som inte har setts till sedan tidernas begynnelse har börjat visa sig bland öarna i Japan, inte bara det, folk har också sett dem döda varandra. Detta bekymrar Ged, en föredetta magiker och varandrare då drakar är magiska varleser och magin i världen förändras, den rinner ut. På sin vandring så möter Ged Arren, prins från ett av de större kungadömmena bland öarna. Arren är på flykt från något hemskt han gjort men är också på flykt från sig själv.

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation7

  Ljud5

  Handling4

  Karaktärer4

  Värde5

  Gedo Senki - Tales from Earthsea

  5 Någonting hemskt håller på att hända världen över. Kungariket faller samman. Folk beter sig destruktivt.. Och man har börjat skymta drakar som egentligen inte bör befinna sig i människans värld. På grund av alla dessa händelser så har den vandrande trollkarlen Ged börjat leta efter orsaken. Under hans resa så möter han prinsen Arren, en till synes blyg tonåring, men han bär något mycket mörkt inom sig. Han lider av känslor som extrem rädsla och hat, och ter sig anspråkslöst emellanåt.

  Denna film är Goro Miyazakis (son till Hayao Miyazaki) första film, och novellen Earthsea är skriven av Ursula K. Le Guin.

  Animationen känns "Ghibli", men miljöerna och karaktärerna är verkligen snåla med alla dessa detaljer och färgrikedom som Studio Ghibli annars brukar vara så bra på. Jag saknade nästan helt en känsla för miljöerna.

  Musiken kändes väldigt "mainstream orkestermusik". Filmens musikaliska tema fastnade aldrig, om den hade någon.

  Jag hade inte läst om filmen innan jag började se på den, men efter tjugo minuter kände jag ett behov av att pausa för att kolla upp vad den handlade om egentligen. Och detta gjorde mig inte mycket visare. Jag kände inte att karaktärerna hade några tydliga motiv för sina handlingar. Jag upplevde inte heller att man lärde känna dem.

  Jag gillar dock det psykologiska temat för vad det kunde ha varit. Allt om rädslor, osäkerhet, hat, en fåfäng önskan att vilja leva för evigt mm, då detta kan relateras till vår egna nutida värld i allra högsta grad.

  Det är svårt att inte ha ett visst krav på Studio Ghibli, då de har släppt mästerverk efter mästerverk genom åren. Det grämer mig verkligen att sätta ett sådant lågt betyg.

  Ett tips till förstagångstittare vore att se denna film utan några som helst förväntningar, och utan att se den i samband med någon annan ghiblifilm (jag såg Howl's Moving Castle ett par dagar innan jag såg denna, som för övrigt lämnade mig andlös av förundran).

  Jag hoppas ni hittar det som jag kanske har missat. =]
  10 år sedanPiraiyah
Visar 1-1 av 1