Legend of the Galactic Heroes

Anime: Legend of the Galactic Heroes

OriginaltitelGinga Eiyuu Densetsu

Engelsk titelLegend of the Galactic Heroes

Kanji/kana銀河英雄伝説

GenreDrama Romans Sci-Fi Liknande anime

TypOVA

Episoder110

Sändningsår1988-08-01 till 1997-03-17

Hemsidahttp://www.ginei.jp/

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner10.000 / 1 recension

Betyg9.357 / 14 röster

Beskrivning

I årtionden har det Galaktiska Imperiet och De Fria Planeternas Alliance legat i krig utan att någon sida har ansetts till klar segrare. Nu stiger två nya kommandanter på vardera sida fram i konflikten. På ena sidan Admiral Reinhard von Lohengramm som slåss för Imperiet, och hans motståndare från Den Fria Alliansen Yang Wen-Li. De får möta både högre stående officerare och vanligt fotfolk, politiska intriger, planera strategier och mötas på slagfält i rymden där de får smaka på både vinster och förluster. Deras första möte mot varandra kommer för alltid att ändra balansen i universumet.

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation8

  Ljud10

  Handling10

  Karaktärer10

  Värde10

  Legend of the Galactic Heroes

  10 När jag skriver recensioner så får jag alltid ångest över hur man ska väga upp för och nackdelar. Man vill ju inte vara allt för fanboy, men inte heller se allt som en hög med skit. Att göra en recension på denna serie är dock klart åt fanboy hållet då Legend of the Galactic Heroes är skamligt nog en av de bäst bevarade serierna som ej nått västvärlden.

  Först och främst vill jag "varna" om att denna serie absolut inte är fur alles. De som kanske sett en skara animes i Naruto/Bleach/One Piece stuk eller föredrar söta shojo serier bör undvika denna serie tills ni fått mer kött på benen ifall ni vill få ut något. Serien har en VÄLDIGT komplex handling, som är starkt politiskt lagd. Många skulle nog tycka att serien är alldeles för seg för deras smak, vilket ibland kan ses som negativt.

  Handlingen utspelar sig några hundra år in i framtiden. Människan fortsätter att föra krig, vilket nu sker ute i kosmos med gigantiska rymdflyttor där det lever tusentals människor per skepp. En enskild strid kan sluta i miljonförluster på endera sida. Mänskligheten är i stort sett uppdelad i det Galaktiska Imperiet och Fria Planeternas Allians. Dessa har krigat mot varandra i över hundra år, och ingen permanent fred är det tal om.

  Mitt i detta krigshärjande galax så finns de två huvudpersonerna på vardera sida om kriget, Reinhard von Lohengramm som drömmer om att en dag ta över makten i det Galaktiska Imperiet för att hämnas på kejsarmakten som gjorde hans syster till kejsarens konkubin mot sin vilja. Yang Wen-li å andra sidan står som De Fria Planeternas Allians triumfkort då han är en mästare på strategi och taktik. Efter deras första möte på slagfältet så verkar deras öden gå mot samma håll, vilket leder till stora förändringar i galaxen.

  Även om storyn här verkar basic, vänta bara! Snart drunknar man i mäktiga rymdslag, politiska konspirationer och fler karaktärer än vad man har hjärnceller att komma ihåg dem med. Men man blir aldrig för vilse i alla intriger, men jag kan tänka mig att många kan bli det. Jag önskar att fler serier hade ett lika episkt manus som denna 110 delars serie!

  Eftersom serien började tecknas på 80-talet och haft i princip samma stil under dess tio år, så ska man inte förvänta sig en grafisk fest för ögonen. Dock så lyckas man mer relativt enkla animeringsmetoder få rymdslagen att verka riktigt episka. Man saknar verkligen inte hur dagens serier skall dataanimera actionsekvenserna, vilket brukar se riktigt fult ut i de flesta fall. Ibland kan serien bli väldigt blodig och våldsam tack vare att det är en OVA, då kroppsdelar och tarmar flyger lite här och var. Detta är dock ganska ovanligt, i överlag är den ganska mild.

  Seriens soundtrack är verkligen något speciellt, full symfoniorkester och nästan all musik är klassisk musik, vilket bidrar till den episka stämmningen!

  Jag vill rekommendera denna serie till... ja den som vill se en av de mest episka serier någonsin! Jag vill som sagt dock påpeka att man bör ha sett en hel del anime för att uppskatta serien fullt ut. Man kommer ha ett nytt synsätt på anime och känna att ribban för dagens anime är ganska låg, inte har det skapats något liknande sen... ja serien tog slut i princip.

  Man kan bara hoppas att denna serie nångång når till USA och Europa, det är den värd!
  9 år sedanLogos
Visar 1-1 av 1