Silver Fang

Anime: Silver Fang

OriginaltitelGinga: Nagareboshi Gin

Engelsk titelGing: The Falling Star

GenreAction Drama Äventyr Liknande anime

TypSerie

Episoder21

Sändningsår1986-04-07 till 1986-09-22

Hemsidahttp://www.toei-anim.co.jp/lineup/tv/nag...

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner10.000 / 1 recension

Betyg7.954 / 108 röster

Beskrivning

Akaka Booto är en monstruös björn som bor i de snöiga bergen i Japan och sätter skräck i folket som bor där. Silver Fangs, eller Gin som han heter på japanska, far blev då Silver var valp mördad av Akaka Booto, liksommånga andra. Silver tränas upp till att bli en björnhund och han svär att hämnas sin far.

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation6

  Ljud5

  Handling10

  Karaktärer10

  Värde10

  Silver Fang (Ginga Nagareboshi Gin

  10 Jag vill redan i början be om ursäkt för denna långa läsning om min första kontakt med denna serie, men för att förklara mina kännslor inför denna serie kände jag att det var bäst såhär. För er som finner det intressant tackar jag, till er som inte orkar läsa ber jag om ursäkt.

  //Akaa

  ....

  Jag kommer ihåg de dagar då jag var yngre, de dagar då jag av någon anledning vart sjuk och blev väldigt ledsen över att jag inte kunde vara ute och leka med mina kompisar. Jag kommer ihåg att jag satt inne och tjurade över att det inte fanns något att göra, allt var så tråkigt, så som det skall vara då man är sjuk vill säga. Jag minns att min mamma sa till mig “vi kan väl åka och hyra en film då” och jag minns hur arg jag vart, jag ville inte se på film, jag ville vara ute och leka i snön med mina kompisar. Vi tog oss iväg till videoteket i alla fall, jag gav med mig. Jag sprang runt bland hyllorna med barnfilmer och letade och letade, nä jag hittade ingenting jag ville se. Sen såg jag ett fodral med några hundar på, en björn och en liten pojke. Jag läste på baksidan och det stod att den handlade om en jakthund som föds djupt inne i Alaskas vildmarker och vars liv kommer att gå ut på att skydda människorna mot de hemska grizzlybjörnarna, jag tänkte att ja vi tar väl den här då. Filmen hette Silver Fang 1.

  När jag kommer tillbaka hem, utan förväntningar så klart, sätter jag i filmen i videon. Sekunderna går och introt spelas, redan här, första gången jag hör den, Introlåten Nagareboshi Gin börjar känslorna svalla över. Jag älskar det, just nu i skrivandets stund får jag tillbaka de känslorna jag hade inom mig då, håret reser sig på armarna och förväntningarna bara stiger och stiger ju längre in i introt jag kommer. 90 minuter senare har jag sett klart den första av de 4 filmer som kom att göra mig till den person jag är idag.


  Tre sjukdomar senare hade jag sett klart alla fyra filmer om den lille blixtsnabba hunden Silver fang. Hur känner jag mig nu?, vad tänker jag nu?, jag kan inte riktigt minnas hur jag kände mig just då, men en sak vet jag, jag grät, första gången i mitt liv jag gråter till en film. Det jag inte visste då var att silver fang var så mycket mer än just de fyra filmerna jag just hade sett. Några år senare får jag veta att det finns mer av Silver fang, mer än tre timmar material som jag aldrig hade sett, Silver var inte längre Silver, han var Gin, de svenska rösterna var inte längre svenska utan Japanska. Allt kändes konstigt, det fanns så mycket mer som jag aldrig skulle komma att få se, eller förstå. Några år senare den 5:de December 2003 kom det som jag hade väntat så många år på. Original versionen av Silver Fang (Ginga Nagareboshi Gin). Här börjar åter igen mitt intresse för silver fang tas upp på allvar. Det var 7 år sedan, så längesedan, så långt borta, men en då så otroligt klart. Jag kommer ihåg dagen som om det var igår. Jag får hem boxen, slår mig ner framför min tv, ropar in brorsan. Och här börjar den igen, historien om Silver(Gin), Daisuke, Riki och Akakaboto.


  Ginga Nagareboshi Gin

  Historien om silver fang kom till efter det att grundaren Yoshihiro Takahashi läst en nyhets artikel om hur hundar, tama som vilda, hade väldigt enkelt för att överleva i det vilda. Tack vare denna artikel började han utforma sin egen historia om hundars överlevnad bland bergen. Serien kom att handla om en tigrerad Akita-valp vid namn Silver(Gin). Silver blir omhändertagen av Daisuke. En dag får Daisuke reda på att hans Farfar Gohei Takeda är försvunnen och många befarar de värsta att han på sin jakt efter den fruktade björnen Akakabuto har omkommit. Daisuke och Silver ger sig själv av att leta efter Gohei efter att dem blivit nekad att följa med det räddnings team som sänds ut för att leta efter Gohei. Redan här får den bara några veckor gamla valpen Silver se sin far Riki kämpa mot vad som är sagt vara den mest fruktade björnen i trakterna Akakabuto, människorna är rädda för att bege sig upp i bergen på grund av att Akakabuto attackerar allt som kommer i hans väg. Människorna skyllde Akakabutos grymhet på Gohei som med en gevärskula gjort honom blind på det högra ögat och samtidigt skadat hans nervsystem.

  Silver får här se hur hans far blir brutalt nedkastad för ett stup av Akakabuto. Det är i detta skede som Farfar Gohei tar beslutet att göra Silver till björnhund. Till Daisukes förskräckelse tränar Gohei Silver på ett brutalt sett. Gohei hade i mötet med Akakabuto kapat av sitt ben för att på så vis ge Riki mat, detta gjorde att han senare vart sjuk. På grund av denna sjukdom kunde inte Gohei längre träna Silver, det var nu upp till Daisuke att på egen hand träna Silver och på så vis själv ta död på monsterbjörnen Akakabuto.

  Några månader in i Silvers träning tillsammans med Daisuke bestämmer dem sig äntligen för att ge sig upp i bergen och göra slut på denna grymhet för gott. Med hjälp av Silver och en pilbåge ger sig Daisuke av upp i bergen. Daisuke som tror sig vara redo för att möta björnarna får här se hur det kan vara att stå mitt emot en levande björn. Tack vare stort mod och Silver lyckas Daisuke få död på denna björn som attackerar dem. Det är på vägen ner från bergen som historien om Silver tar fart, han får här nys om att andra hundar rör sig i området. Silver får veta att dessa hundar rekryterar nya hundar för att tillsammans förgöra Akakabuto och på så vis låta människorna få frid. Silver bestämmer sig här för att följa med dessa hundar på jakten efter starka hundar som kan vara med i slaget mot björnarna.

  Man skulle kunna säga att det är här serien tar fart, från och med det att Silver bestämmer sig att följa med Ben, ledaren för Silvers pluton, får vi följa med på en resa genom Japan. Vi får träffa hundar som de tre tigerbröderna, kamphundarna Musashi och Benizakura. Den stora ledaren Moss plus många, många fler.


  ….

  Jag skrev tidigare att Silver Fang en gång i tiden gjorde mig till den jag var idag, och det stämmer på många vis. Redan sen första gången jag såg serien bestämde jag mig för att aldrig ge upp, vad det än handlade om. Jag anser att denna serie har format mig till en stark person. I dagsläget var det ett tag sedan jag såg igenom serien. Men jag säger inte att jag inte njuter av denna serie för det. Nästan varje dag spelar jag en låt från soundtracket, och varje gång får jag den där rysningen som for igenom mig en dag för länge sedan. Den dag som jag alltid kommer minnas som en av de bästa dagarna i mitt liv, startskottet för mina kommande år som anime freak. Dagen då jag för första gången såg den bästa serie som jag någonsin vilat mina ögon till, serien som fick mig att gråta, älska, hata och förlåta, Serien om den lille blixtsnabba hunden Silver Fang.

  Akaa
  11 år sedanAkaa
Visar 1-1 av 1