Haibane Renmei

Anime: Haibane Renmei

OriginaltitelHaibane Renmei

Kanji/kana灰羽連盟

GenreDrama Fantasy Mystik Liknande anime

TypSerie

Episoder13

Sändningsår2002-10-10 till 2002-12-19

Hemsidahttp://www.geneon-ent.co.jp/rondorobe/an...

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner10.000 / 1 recension

Betyg7.732 / 97 röster

Beskrivning

I en bortglömd, muromgärdad stad lever människor sida vid sida med haibane, änglalika väsen av okänt ursprung. Rakka är en ny haibane. Hon vaknar ur en konstig dröm och finner att hon ligger i en väldig kokong. Utan minnen av något tidigare liv får hon kämpa för att klara sig i sin nya hemstad. Många frågor presenterar sig: vad är haibane, och varför finns de? Vad ligger bortom stadens höga murar?

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation9

  Ljud8

  Handling10

  Karaktärer10

  Värde10

  Recension av Haibane Renmei

  10 Hainbane renmei liknar nog inte riktigt något annat jag sett inom anime.

  Det här är en anime med väldigt mycket själ och en speciell stämning.

  Det börjar med att en flicka vaknar upp ur kokong i en väldigt speciell värld och upptäcker att hon har små vingar och en liten gloria. Hon får reda på att hon är en haibane.

  Ingen av dessa haibane vet varifrån de kommer eller vad de är för något och genom serien får man följa dessa karaktärer hur de lever och de som händer omkring dem. och huvudpersonens strävan efter att få reda på vad hon egentligen är har en central roll i serien och är verkligen gripande. Man lär känna karaktärerna in på djupet och man tar sig verkligen in deras inre känns det som. Det är en djup serie med många bottnar samtidigt som den är väldigt lätt att ta till sig.

  Det här är något av det bästa jag sett inom anime. Väldigt vackra animationer och det känns som att det knappt har använts någon datoranimation och det känns väldigt uppfriskande tycker jag.

  Vill ni se något utöver det vanliga som verkligen griper tag i er och låter er fängslas så skall ni absolut se det här mästerverket =o)
  9 år sedanRingdangdoo
Visar 1-1 av 1