anime .

Hana Yori Dango .

recension av Logos

 • Hana Yori Dango

  Recenserad av Logos

  °
  Animation 7Ljud 10Handling 10Karaktärer 10Värde 10
  Tsukusi går på en skola för rika snobbarn, trots att hennes familj är fattiga (nästan alla deras tillgångar betalar hennes skolgång). Efter att ha skyddat en av sina kompisar från skolans mobbare F4 (Flower four), så blir hon den nya måltavlan. Medan hon blir mobbad och trakasserad så lyckas hon kära ner sig i en av medlemmarna, Ruy. En annan av dem, Tsubaka, blir kär i Tsukusi. Detta blir början på en kärlekstriangel som kommer ändra deras liv.

  Att lyckas hålla ett kärleksdrama intressant i 50 avsnitt är bara det en merit som serien lyckas med utmärkt. Nya rivaler och situationer introduceras på ett fräsch och spännande sätt utan att bli för tradigt eller förutsägbart. Karaktärerna känns trovärdiga och man både älskar och hatar dem på samma gång. Även en del humor finns och jag skrattade minst en gång per avsnitt, vilket görs att den även kan ses hur komisk synvinkel!

  Serien hade inte speciellt hög budget, vilket märks på animationerna. Det finns mkt snyggare serien från 1995. Men ja, den behöver inte mycket medel för att nå ut med sitt budskap. Vissa ansiktuttryck är helt priceless och höjer betyget ett snäpp! Den otroligt vackra och stämningsfulla orkestermusiken (hum antagligen där som alla pengar gick åt) hjälper att höja dramatiken.

  En mycket mysig anime som aldrig tråkar ut romansen och dramat, samt kryddar med lite humor!

var recensionen bra?