Higurashi no Naku Koro ni Kai

Anime: Higurashi no Naku Koro ni Kai

OriginaltitelHigurashi no Naku Koro ni Kai

Kanji/kanaひぐらしのなく頃に解

SynonymerWhen Cicadas Cry - Higurashi 2nd Series

GenreDrama Mystik Skräck Liknande anime

TypSerie

Episoder24

Sändningsår2007-07-07 till 2007-12-17

Hemsidahttp://www.oyashirosama.com/

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner8.000 / 1 recension

Betyg8.230 / 161 röster

Beskrivning

Fortsättningen av Higurashi no Naku Koro ni. Den här säsongen går mer in på djupet varför händelserna i Hinamizawa, sommaren 1983, händer.

Den ändlösa cirkeln av hat och död som beföll den lilla byn Hinamizawa fortsätter. Rika Furude, som är den enda vittnet till alla dessa tragedier, försöker hitta en utväg med sina vänners hjälp, utan att veta om det finns en alls.

Byn Hinamizawa har en befolkning på 2 000. Här kan man höra ljudet av cikadorna sent på kvällen.Vid en första anblick verkar byn ganska normal, men här ligger det en fruktansvärd hemlighet begraven. En hemlighet som byborna försöker hemlighålla från nykomlingar. Oyashiro-samas förbannelse.

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation7

  Ljud5

  Handling8

  Karaktärer7

  Värde8

  Smart anime som lyckas förklara

  8 Det här är ju uppföljaren till Higurashi no Naku Koro ni så om du läser detta förutsätter jag att du redan sett den animen.

  Higurashi no Naku Koro ni handlade om hur Keichi som nyinflyttad i den lilla byn Hinamizawa började på skolan och träffade Mion, Rena, Satoko och Rika. Han blev snabbt bra kompis med tjejerna men i samband med den årliga festivalen Watanagashi började hemska saker att hända. Ur de olika karaktärernas perspektiv skildrades hur misstankar och rädsla tog över dem och resulterade i att de mördade varandra på de mest vidriga vis. Därefter började allt om, tiden hoppade tillbaka till ett lite annorlunda Hinamizawa och allt tycktes fint bara för att åter sluta i ond bråd död, om och om igen.

  Higurashi no Naku Koro ni kändes först som fristående berättelser som alltid slutade i blodiga mord men mot slutet av serien stod det klart att allt hängde ihop och vissa karaktärer kunde minnas känslor och episoder ur de tidigare världarna. Flera oförklarliga samband hängde kvar till denna uppföljaranime och eftersom jag gillade den första delen var jag mycket intresserad av hur de skulle lyckas knyta ihop alla trådar.

  Efteråt kan jag bara konstatera att Higurashi no Naku Koro ni Kai lyckades väldigt bra med detta. Takano och Tomitakes död, Oyashiro-samas förbannelse, den stora Hinamizawa katastrofen, hur Takano kunnat vara död ett dygn innan hon bröt sig in i templet, doktorns självmord, allt får faktiskt sin förklaring.

  Säsong två förklarar den första säsongen på ett bra sätt, och det är inte alls dåligt. Flera andra serier, där LOST är något slags skräckexempel, lyckas bygga upp en spännande stämning för att sen misslyckas ordentligt med att förklara alla märkliga fenomen på ett rimligt sätt.

  Naturligtvis handlar Higurashi no Naku Koro ni Kai inte bara om att förklara Higurashi no Naku Koro ni. Animen handlar främst om hur Rika är medveten om de ständigt upprepade händelserna och med hjälp av sina vänner och en söt liten gud försöker hon ändra sitt hemska öde. Det visar sig inte helt enkelt och även i denna anime mördas söta skoltjejer, om än inte lika ofta eller plågsamt som i Higurashi no Naku Koro ni.

  Animationen är inte spektakulär men den fungerar. Söta animekaraktärer och blodigt våld är en vinnande kombination. Eftersom det är lätt att gilla sådana karaktärer är det också lätt att tycka synd om dem när de plågas.

  Ljudet fungerar också men musiken i början och slutet är ett stort minus även om animationerna då är fina. Ett litet steg upp från den första säsongens tribal-toner men inte mycket mer.

  Den största bristen med Higurashi no Naku Koro ni Kai tycker jag är karaktärsutvecklingen. I den första säsongen fanns en spänning mellan karaktärerna till följd av misstankar och paranoia som tyvärr går förlorad när alla nu kämpar mot samma mål. Man visste inte alltid vem som hade rätt uppfattning om verkligheten och slutepisoden med Keiichi och Rena där vänskapen slutligen övervann vansinnet var riktigt fin. Fortfarande är det en anime som främst drivs av en stark berättelse framför sina karaktärer.

  Förutom den förlorade spänningen mellan karaktärerna är det mest negativa action-sekvenserna mot slutet som tar lite för mycket utrymme.

  Sammanfattningsvis är ändå Higurashi no Naku Koro ni Kai en väldigt bra anime som både förklarar och fortsätter Higurashi no Naku Koro ni.

  /Rikki
  7 år sedanRikki
Visar 1-1 av 1