Hitsugi no Chaika

Anime: Hitsugi no Chaika

OriginaltitelHitsugi no Chaika

Engelsk titelChaika - The Coffin Princess

Kanji/kana棺姫のチャイカ

GenreAction Äventyr Romans Komedi Fantasy Liknande anime

TypSerie

Episoder12

Sändningsår2014-04-09 till 2014-06-25

Hemsidahttp://chaika-anime.jp/

Mer infoAniDB AnimeNewsNetwork

Recensioner8.000 / 1 recension

Betyg6.917 / 12 röster

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation8

  Ljud7

  Handling8

  Karaktärer7

  Värde8

  Charmiga ögonbryn tar hem segern i vår

  8 Hitsugi no Chaika är baserad på en roman skriven av Sakaki Ichirou, vars "Outbreak Company" gjorde en hit i höstas förra året. Men, om du förväntar dig en moekomedi med storbröstade kemomimis så finner du inte vad du söker här!

  Berättelsen om Chaika och hennes kista inleder med ett BOOM, vi får bara några sekunder att bekanta oss med huvudpersonen Acura Tooru innan hjältinnan gör sin entre med en blodtörstig enhörning efter sig. Det är redan här det stora äventyret börjar.

  Storyn följer Chaika, Tooru och hans syster Akari samt ännu en följeslagare på deras jakt efter kroppsdelar. Alla har de sina egna egenskaper och personligheter som gör dem roliga på sitt eget sätt.
  Vid sidan av finns ännu en uppsättning karaktärer vi får följa och lära känna, vilket ger oss en chans att knyta an till den motsatta sidan, de som vill sätta stopp för våra hjältar. Dessa är inte ondskefulla människor med huggtänder och sexiga kroppar, det är människor som gör vad de tycker är rätt och de har egna relationer de kämpar med. Detta var en av de saker jag gillade med Hitsugi no Chaika.

  Som berättelsen fortsätter kommer fler och fler hemligheter upp till ytan, och mysterierna yrar om huvuden på oss. Berättelsen blir mer och mer komplex när huvudpersonerna börjar inse att det är något de inte vet. Ofta lyckas de hålla spänningen uppe, och inget avsnitt är särskilt tråkigt på något sätt. Det enda jag kan klaga lite på är små-arken som kunde ha gjorts lite intressantare.

  Karaktärsdesignen slutar aldrig fascinera på mig, Chaika är urgullig och hennes klänning är väldigt detaljerad. Vissa designer kan verka lite knasiga, men de är definitivt originella och intressanta att se på.
  Animationen är väldigt bra, men eftersom animationskvaliteten stigit så mycket den senaste tiden så vet jag inte om jag kan säga att den är bättre än många andra. Det är i alla fall inget dåligt som når ögat, så jag kan inte klaga på den.

  Något jag älskade var de vackra bakgrundsbilderna och de många färger vi får se, de ger ett stort intryck av den fantasivärld vi befinner oss i och träffar mig rätt i hjärtat. I en scen nära slutet var jag tvungen att ta ett flertal skärmavbilder bara för att teckningen var så fruktansvärt fin.

  Chaikas osammanhängande meningar röstades av Anzai Chika, ett fullt främmande namn för mig sedan tidigare. De flesta röster i HnK var okända för mig vilket var trevligt för en gångs skull. Självklart har jag mina favoriter, men det är alltid roligt att välkomna nya röster, och alla var de ju talangfulla och spelade sina roller bra.
  Musiken var helt okej, även om det inte var det bästa jag hört denna säsong så går det för sig att lyssna på. Introt hugger dig i bröstet med en vass melodi som passar seriens mörkare sidor, och endinget följer samma tema fast med en aningen mjukare sångröst.

  Med en charmig hjältinna och komplex berättelse ger jag Hitsugi no Chaika en 8 för en av de bästa serierna våren 2014.
  4 år sedanBakaneko
Visar 1-1 av 1