anime .

Howl's Moving Castle .

recension av Kazuo

 • Howl's Moving Castle

  Recenserad av Kazuo

  °
  Animation 9Ljud 9Handling 8Karaktärer 9Värde 10
  2004 kom ytterligare ett mästerverk i den långa raden av sådana som Hayao Miyazaki skapat. Denna gång med titeln Howl's moving castle som är den åttonde storfilmen av Miyazaki.

  Sophie är hattmakerska och lever ett mycket grått liv, men plötsligt en dag blir hon uppfångad av en trollkarl. Följden blir att hon blir jagad av Ödehäxan som förvandlar henne till en 90-årig tant.
  I sökandet på ett botemedel hamnar hon åter hos trollkarlen Howl och hans makalösa slott.
  En ny värld har öppnas och det tidigare gråa livet hon en gång levde är långt borta. Några frågor kvarstår dock; hur ska hon bli ung igen? Och vad är det egentligen med denne Howl?

  Miyazaki har skapat ännu en värld för oss att drömma oss bort i. Många sidor visas, vissa mer skrämmande än andra. Samtidigt som krig och konflikter härjar finns också en lugn och mysig tillvaro. Miyazaki rubbar våran balans så fort vi fått fotfäste så det gäller att vara på sin vakt.

  Animationerna är utomordentliga och ljudet makalöst. Detta är en punkt som i stort sett bara blivit bättre och bättre med åren. Vi får se hur det hela utvecklas till nästa film som släpps 2008.

  Som om ni inte hade nog med Miyazaki i animébiblioteket så kommer ännu en som ni får trycka in i bokhyllan någonstans. Jag vet att det börjar bli trångt men denna måste få plats.

var recensionen bra?