anime .

Inuyasha .

recension av Raffaella-chan

 • Inuyasha

  Recenserad av Raffaella-chan

  °
  Animation 7Ljud 6Handling 9Karaktärer 9Värde 10
  Allt startade i medeltida Japan. Halvdemonen Inuyasha
  (halvdemon är om en av sina föräldrar är människa och andra demon som i Inuyashas fall var hans mamma människa) möter tempeljungfrun/mikon Kikyo som vaktar den heliga Shikonjuvelen från demoner som vill ha juvelen för att stärka sin demon kraft som gör dom starkare. Inuyasha vill ha juvelen för att kunna bli en "heldemon" deftersom halvdemoner inte accepteras av antingen människor eller demoner.
  Medan tiden går,startas en kärlek mellan Kikyo och Inuyasha. Inuyasha bestämmer sig för att använda juvelen för att bli en människa och leva tillsammans med Kikyo,men dagen då Kikyo ska ge Inuyasha shikonjuvelen attackeras hon av Inuyasha istället som roffar åt sig juvelen. Han talar om för henne att han aldrig hade tänkt bli en människa och ska använda juvelen för att döda hennes by och bli en hel demon. Samtidigt som det händer,så blir Inuyasha attackerad av Kikyo som försöker skjuta honom med sina pilbågar.
  Inuyasha förstår då att han har blivit förråd av henne och bestämmer sig för att attackera hennes by för att beslag ta juvelen. När han gör det,skjuter Kikyo honom vid ett träd. Där förseglas Inuyasha. Kikyo bestämmer sig att följa Inuyasha in i döden och dör med honom. Hennes sista önskan var att begravas med juvelen.

  Nu är året 1990,moderna Tokyo.
  Kagome Higurashi är en 16 år skolflicka som lever tillsammans med sin mamma,morfar och lillebror i ett tempel. Hennes liv är helt normalt tills en dag då hon dras in i brunnen på hennes bakgård som heter "Benätarbrunnen". Hon vaknar upp på botten av en brunn. Nä hon klättrar upp är hon inte kvar i Tokyo,utan i medeltida Japan.
  Där möter hon mitt i skogen Inuyasha som är förseglad fortfarande vid trädet. Efter ett tag drar hon ut pilen,och Inuyasha vaknar till liv igen.  Det är början på Inuyasha,en fantastisk serie ^^
  Jag vet att jag hoppade över vissa detaljer vid tex brunnen och när hon träffade Inuyasha vid trädet^^'
  Inuyasha är skriven av Rumiko Takahashi,som brukar kallas för "Mangans Drottning" som även har skrivit serierna Ranma 1/2,Maison Ikkoky,mermaid saga,urusei yatsura,one pound godspel,RIN-NE mm..
  Men ingen av serierna har blivit lika populär som Inuyasha,som kallas ett mästerverk.

  Mangan som är orginalet är 56 böcker lång och animen är runt 167 delar.
  Animen har även lagt till flera äventyr med alla karaktärerna som mangan inte hade med.

  Just nu kommer även nya delar på Inuyasha animen ut som är dom sista 11 böckerna från mangan,dom nya delarna kallas Final Act eller på japanska Kankehutusu-hen (?) Final Act görs just nu och utkommer varje Måndag.


  Röstskådespelarna är helt okej enligt mej,Kikyo's och Kagomes är suveräna ^^

  Den japanska rösterna rekommenderas starkt framför dom engelska.

  Bilden på animen kan ibland var slarvig i mitten av serien,men blir bättre senare.

  Karaktärerna känns liksom levande,man kan tänka sig in i deras situationer väldigt enkelt. Bra beskrivna ^^

  Jag rekommenderar denna serie till ALLA anime och manga fan därute,oavsett om man fördrar Shoujo eller Shonen.

var recensionen bra?