K-ON!

Anime: K-ON!

OriginaltitelK-ON!

Kanji/kanaけいおん!

SynonymerKeion

GenreKomedi Skolmiljö Musik Liknande anime

TypSerie

Episoder12

Sändningsår2009-04-03 till 2009-06-19

Hemsidahttp://www.tbs.co.jp/anime/k-on/

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner9.000 / 2 recensioner

Betyg7.832 / 202 röster

Beskrivning

Det är Yui Hirasawas första år på gymnasiet och hon söker ivrigt efter en klubb att gå med i. Samtidigt så håller Ritsu Tainaka, en trummis, och hennes vän Mio Akiyama, en basist, desperat på att försöka rädda skolans lätt musik (Kei Ongaku) klubb, som är på väg att upplösas på grund av bristen på medlemmar. De lyckas rekrytera Tsumugi Kotobuki att spela keyboard, vilket innebär att de bara behöver en till medlem för att få igång klubben igen. Yui går med i klubben, då hon tror att det kommer att bli en lätt match för henne att spela kastanjetter, det enda hon kan. Men de andra medlemmarna verkar tro att deras nya medlem egentligen är en mästare på gitarr...

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation9

  Ljud7

  Handling6

  Karaktärer10

  Värde8

  Recension av K-ON!

  9
  7 år sedanlilomilo
 • Animation9

  Ljud10

  Handling9

  Karaktärer10

  Värde9

  Recension av K-ON!

  9 Recension av K-ON:

  Jag börjar med att säga att jag älskade K-ON. Serien var liksom nästan en blandning av Lucky Star och Suzumiya Haruhi no Yuuutsu med inriktning: musik.
  Hade gett K-ON flera chanser förut men tvekade med att se den hela tiden eftersom Detroit Metal City var så dålig så att jag var inte så förtjust i musik animés längre. Men det ändrade på sig, nu älskar verkligen sådant. K-ON ändrade på synen till musik genren, och det uppskattas mycket.

  Skaparna lyckades nästan med det dem ville, men jag tycker faktiskt dem glömde några saker. Bland annat att några avsnitt kunde varit lite bättre. Vissa var väldigt platta, onödiga och faktiskt inte så genomtänkta. Dom kunde fått in mer i avsnitten, men då snackar vi om 1-2 avsnitt. Det är min åsikt nu. En annan sak var att det var endast två spelningar på tretton avsnitt. Dom kunde gjort mer.

  Musiken tyckte jag väldigt mycket om och det var kanske huvudorsaken till att jag älskar K-ON, man fick en hel annan synvinkel pga av musiken, och det var det som gav serien en bättre atmosfär. Samma sak med animationen, storyn och karaktärerna. Det gillades och var på en bra plats i hierarkin.
  Humorn var kanske bra ibland, men också ganska torra ibland. :P

  Önskade att jag såg denna animé innan, eller också på en varm årstid. Såg den när det var snöigt, kallt och vintrigt. Jag var även sjuk vilket gjorde att jag såg på hela serien på två dagar. Det är faktiskt min första gång jag ser en anime på så kort tid, tror jag.
  Längtar faktiskt nu till andra säsongen av K-ON!

  Serien förtjänar och får en stark nia. Vissa saker fattades för att den verkligen skulle få en tia.
  8 år sedanHuz
Visar 1-2 av 2