anime .

Kuroshitsuji .

recension av CH91

 • Kuroshitsuji

  Recenserad av CH91

  °
  Animation 10Ljud 9Handling 9Karaktärer 9Värde 10
  Det som till en början verkade vara ett kallt och dystert ställe visade sig vara det bästa man kunde hitta. Historien som fört oss genom England under Jack The Rippers tid har visat att man har mycket att vara tacksam över i dagens samhälle.
  Vi för följa den unge earlen Ciel Phantomhive i hans vardag och får då veta att han är föräldralös sedan bägge föräldrarna dött i en mordbrand.

  Han bor på ett stort gods ute på landsbygden och delar här sin tillvaro med sina undersåtar. Vi möter och lär känna dem ganska snabbt och vi bildar på så sätt en uppfattning om hur de är som personer. Finny, Maylone och Bard är tre av tjänarna som bor på godset och dessa ansvarar för köket, trädgården samt allmän rengöring av huset. Vi får även tidigt träffa butler Sebastian Michelles som tjänar direkt under Ciel.

  Phantomhive familjen är stor och mycket respekterad i England, de driver ett multinationellt företag och har goda kontakter med högt uppsatta människor. Första skenet kan dock bedra, för under ytan döljer sig en verksamhet inom brottsbekämpning och mysterier.

  Serien innehåller 24 avsnitt och sträcker sig över en tid i England då både ekonomin och livet var svårt. Mord, bränder och förföljelser plågar landet svårt och Ciel har då i uppgift (och samvete) att göra England till en bättre plats för människorna.

  Han är även fast besluten att hitta gärningsmännen till hans föräldrars död samt få reda på sanningen bakom brottet.
  Senare i serien får man reda på att Ciel slutit ett avtal med Sebastian (Som i själva verket är demon) att hjälpa honom i sökandet efter mördarna, detta i utbyte av Ciels stjäl.


  Personligen tycker jag att Kuroshitsuji speglar dagens samhälle ganska bra, inte till livssättet utan till vardagssättet. Mord och brand är något som vi hör dagligen. Serien speglar även människorna på ett mycket unikt sätt, dvs. människans natur. En del människor kan man lita på, vissa är glada, vissa är allmänt klumpiga och vissa kan ha en och annan skruv lös. Så frågan är, vem kan inte tjäna igen sig själv i någon av karaktärerna? Jag tror nämligen att alla kan göra detta.


  Mitt Upplägg:

  Handling

  En unik handling i sig, vi följer inte bara ett livsöde utan flera. Vi binder känslor till karaktärerna och försöker förstå deras ageranden. Intressant och klokt att tolka olika legender så som "Jack The Ripper" eller Branden i London. Ett bra anslag till serien och ett dramatiskt slut visar att man som filmskapare följt sin vision. Gripande och spännande

  Röstskådespelare

  Några av Japans mest begåvade röstskådespelare vågar jag påstå, karaktärerna känns trovärdiga till sättet och var och en karaktär följer en linje. Detta ger mer liv till serien och desto mer känslor.


  Struktur

  Bra och genomarbetad story med uttänkta konfliktupptravningar och nedtoningar. Man känner att serien hela tiden strävar efter något.


  Slut Kommentar:

  Kuroshitsuji kommer jag aldrig att glömma, den fick mig skratta och gråta och kommer alltid vara en stor favorit!

  // CH91

var recensionen bra?