Laputa: Castle in the Sky

Anime: Laputa: Castle in the Sky

OriginaltitelTenkuu no Shiro Laputa

Engelsk titelLaputa: Castle in the Sky

Kanji/kana天空の城ラピュタ

SynonymerLaputa: The Flying Island

GenreDrama Äventyr Romans Fantasy Ghibli Liknande anime

TypLångfilm

Episoder1

Sändningsår1986-08-02 till 1986-08-02

Hemsidahttp://www.nausicaa.net/miyazaki/laputa/...

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner10.000 / 1 recension

Betyg7.886 / 210 röster

Beskrivning

Enligt legender så byggde vi människor en gång i tiden städer och land som svävade i luften med hjälp en en magisk sten men att på grund av människors girighet och längtan till jorden förstördes detta och vi flyttade tillbaka på jorden. I filmens början möter vi Pazu som är en självständing pojke och en kväll då han jobbar ser han en flicka falla långstamt från himmelen -nästan svävande. Sheeta som flickan heter är jagad av både pirater och armen som vill stjäla hennes sten då de menar att den är nyckeln till det som finns kvar av de flygande städerna: Laputa.

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation8

  Ljud7

  Handling8

  Karaktärer8

  Värde9

  Laputa: Castle in the sky

  10 Hayao Miyazaki's andra mästerverk Laputa: Castle in the sky skapad 1986, lever helt klart upp till det första mästerverket Nausicaa of the valley of the wind.
  Det hela börjar med ett piratöverfall och fallande flickor. Nere på marken blir pojken Pazu vittne till det mest makalösa han någonsin skådat. Fallandes från himlen dimper en flicka ner i famnen på honom och det tar inte lång tid tills dess att han är indragen i en betydligt större händelse än vad som tordes vara vid första anblicken.
  Utan några större kunskaper mer än legenden och en viss övertygelse från sin bortgångne far påbörjas nu en hektisk resa i letandet efter det flygande slottet.

  Även om Miyazaki gjorde denna något mer barnvänlig än sitt första verk så är den fortfarande storslagen.
  Han tycks aldrig ha problem att överaska åskådarna. Allt som till en början verkade självklart, mals på minuter till ett fint pulver och berättelsen tar nya vändningar. det svarta blir vitt och tvärtom.

  Karaktärerna är lätta att få en uppfattning om. Det är i alla fall vad man är övertygad om när äventyret börjar, men så småningom roterar det och detta skapar en bra spänning hela filmen igenom.

  Animationen går inte att klaga på, det hela har tagit en relativt bildskön touch och det är inte mycket som man stör sig på även om vissa av karaktärerna är något otrevliga att titta på om än roliga.
  Musiken är även här passande och stämningshöjande. Röstprestationen är mycket bra dock krävs att man har lite överseende med att det hela är gjort på 80-talet om man nu inte brukar se serier från denna tid.

  Miyazaki slutar inte att prestera, det visar han här även om detta inte är det bästa av hans verk så är det fortfarande en av de bästa animéfilmer som gjorts.

  Luta er tillbaka och njut. Denna bör finnas i ditt animébibliotek tillsammans med resten av hans skapelser.
  10 år sedanKazuo
Visar 1-1 av 1