Love Stage!!

Anime: Love Stage!!

OriginaltitelLove Stage!!

GenreRomans Shounen-Ai Komedi Liknande anime

TypSerie

Episoder10

Sändningsår2014-07-09 till 2014-09-10

Hemsidahttp://lovestage-tv.jp/

Mer infoAniDB AnimeNewsNetwork

Recensioner7.000 / 1 recension

Betyg7.474 / 38 röster

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation-

  Ljud-

  Handling-

  Karaktärer-

  Värde7

  En av årets större överraskningar

  7 Låt oss säga att sommaren har varit en mycket intressant en vad det gäller anime. Vi har sett stora namn, titlar som gott kan kvalificera för AOY (anime of the year), en hel del rätt bra serier, men inte minst, en del oerhörda överraskningar. För animen som överraskat mest denna serie hamnar enkelt Love Stage, och det är på ett mycket bra sätt.

  Det konstiga med Love Stage är att jag verkligen inte hade väntat mig att jag skulle gilla den så mycket. Jag har oerhört lite erfarenhet med Yaohi; det är inget direkt hat mot genren, den intresserar mig bara inte helt enkelt. Och ändå tog jag upp den här serien. Och som tidigare antytts gick jag ut ur den enormt positiv. Varför? Vad var det som var så bra med denna?

  Låt mig sammanfatta kort: Underbara karaktärer, mycket färg och humor, och ren och skär underhållning.

  Huvudkaraktären, Izumi, slår en inte som en "överdrivet" homosexuellt lutande person (per animedefinition). Hans sexuella läggning rörs inte särskilt mycket, förutom i några scener där han antyder att han är hetero. Det är den första bra poängen med den här serien: Han slår en inte omedelbart som just huvudkaraktären i en yaohi; han har ett mål och en dröm, och likaså en konflikt, som man hade kunnat se i vilken annan serie som helst (fast troligast inte så här bra). Balansen mellan yaohin och Izumis huvudkonflikter och ambitioner är mycket välgjord, och ger varken för lite eller för mycket av det eller det andra. Det gör serien roligare (inte så monoton), mer lättittad för oss som inte är jätteförtjusta i yaohi, samtidigt som det är en fröjd att serien inte gör en stor grej över homosexualiteten; den är där, men den hanteras som vilket förhållande som helst.

  Genom sin balans mellan yaohin och huvudhandlingen får den en märkbart välgjord progression, där varje avsnitt enkelt kan få en längtande efter mer. Den tar alltid ett steg framåt, den tvekar aldrig, och tittaren, så fort introt kommer, kan vila säker i att saker kommer hända.
  Apropå det, introt äger. Punkt.

  Men låt oss inte stanna vid huvudkaraktären, då de övriga karaktärerna i sig likaså är mycket tillfredsställande. Förvisso utvecklas mycket få karaktärer, egentligen närmast inga, så mycket som Izumi, men de kan ändå alla sägas tillhöra den typen av karaktärer som man helt enkelt gillar. Ryoma utstrålar charm, brodern Shougo är mycket stark ur komedisynpunkt liksom Rei, och mer eller mindre vart man än tittar ser man färgglada karaktärer som är där för ett syfte: att göra din upplevelse så fröjdefylld som möjligt.

  Givetvis saknar inte serien brister. Det finns någon enstaka scen som är lite för magstark och allvarsam, för att inte nämna oroande, för en så annars lättsam serie, och vissa scener är för inklistrade, oväntade och "random" för att kännas bra och ha en positiv effekt. (Episod 3 och 4 för den som undrar, om ni sett kommer ni fatta vad jag pratar om.) Men ärligt, Love Stage ska man inte se på om man vill ha en perfekt serie. Man ska se på den om man vill ha en underhållande romantisk komedi. Slutbetyget blir 7.3 och Love Stage gives därmed en mycket stark rekommendation.
  4 år sedanMasaReviews
Visar 1-1 av 1