Mai-HiME

Anime: Mai-HiME

OriginaltitelMai-HiME

Engelsk titelMy-HiME

Kanji/kana舞-HiME

SynonymerMy Princess

GenreAction Drama Romans Komedi Superkrafter Skolmiljö Liknande anime

TypSerie

Episoder26

Sändningsår2004-09-30 till 2005-03-31

Hemsidahttp://www.sunrise-inc.co.jp/my-hime/

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner8.500 / 2 recensioner

Betyg7.642 / 95 röster

Beskrivning

Mai och hennes lillebror är på väg till skolan Fuuka Academy. På vägen träffar Mai två flickor med övernaturliga krafter. Mai har också krafter, som är länkade till en speciell stjärna. Hon är en HiME.

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation6

  Ljud7

  Handling9

  Karaktärer8

  Värde8

  Kort och Koncis recension av mysiga Mai - HiMe

  8 En mysig serie med härliga karaktärer, bra story och action så man aldrig tröttnar på den. Fylld av intriger och känslor som rör tittaren. Mai - HiME är definitivt en servärd serie som jag vill rekomendera den är från början till slut är fylld av fart och fläkt och variation så man inte tröttnar på den som många andra liknande animer.

  Många av karaktärerna som har speciella sammanband är enligt min åsikt väldigt lika teknade i serien, vilket jag tycker drar ner animationsbetygen lite. Annars är den snyggt tecknad men inte något direkt banbrytande. Musiken följer storyn väldigt bra och är passande till händelser och karaktärernas kännslor. Det är dock inget man lägger på minnet, öppningsmusiken är dock något av de bättre bland animerna.

  Sammanfattningsvis kan man defitivt säga att Mai - HiMe är en av de bättre animer jag sett med människor med superkrafter. Där de andra kan bli långtråkiga, utdragna och samma sak händer om och om igen varierar sig denna anime och fångar tittaren. Karaktärerna fångar också känslorna hos den som ser denna och man känner som dom känner och lever sig i deras värld.
  8 år sedanAckila
 • Animation8

  Ljud10

  Handling10

  Karaktärer9

  Värde10

  Recension av Mai-HiME

  9 Mai-HiME, eller My-HiME som den också kallas, handlar i stort sett om en tjej, Tokiha Mai, som en dag upptäcker att hon har en eldkraft och att hon och de andra elva s.k. "HiMES" (Highly-advanced Materializing Equipment) ska rädda världen undan monster, s.k. "orphans". Men det är mycket som pågår bakom kulisserna och större problem som väntar dem.

  Animationen var av normal kvalité, om möjligt lite bättre. Jag tyckte att utseendet till karaktärerna passade väl överens med deras personligheter.

  I överlag är soundtracket fantastiskt, vilket inte är särskilt förvånande med tanke på att Yuki Kanjiura ligger bakom musiken.

  OP och ED är helt okej.

  Storyn är mer invecklad än man tror, så man ska inte slänga bort den här animen efter bara några få avsnitt. Det blir bättre, det kan jag lova!

  Samtidigt så finns det fortfarande många frågetecken som jag har angående vissa karaktärer som jag gärna skulle vilja ha svar på.

  Karaktärerna var mycket bra utformade - de var varken för komplicerade eller förutsägbara. Det var de som drev på storyn, istället för tvärtom.

  Den här animen har samtidigt glädje och sorg i sig, men den fångade mig med sitt hjärta och underbara koncept! Den är hjärtslitande ibland, och ibland är det otroligt kul att titta på den.

  Slutet blev kanske lite förutsägbart, men i det stora hela så är den ett mästerverk. Jag vet att det kommer att finnas vissa som inte alls tycker som jag, men jag tycker att den här animen förtjänar detta, eftersom den har det där lilla extra. Några av er kanske kommer att förstå det om ni kollar på My-HiME.
  10 år sedanSaya
Visar 1-2 av 2