anime .

Melody of Oblivion .

recension av Eggplant

 • Melody of Oblivion

  Recenserad av Eggplant

  °
  Animation 7Ljud 10Handling 9Karaktärer 7Värde -
  Definitift den flummigaste anime jag sett hittills, hela systemet som "monster union" byggt upp är definitivt flummigt. Med japanska äffarsman som kalkylerar mängden mekaniska råttor som kommer in och ut ur huset hela dagarna med hjälp av icke elektroniska kalkylatorer. En pojke som står med handen instoppad i ett hål i byns damm för att dammen inte ska spricka och byn inte svämmas över. En överkåt kvinna som bestämmer i byn och talar med sina överordnande delvis genom en spegel och delvis genom en papegoja som ständigt citerar "arukoto nejukoto" vilket betyder att något är både sant och falsk. Monster som äter barn och förvandlar människor till sten eller dockor genom att visa sin riktiga form. Krigare som bestämt tänker förstöra världen och sammhälls systemet som monstren byggt upp och gör detta genom att dra upp blåa pilar ur marken och skjuta monstren med dom.

  Bocca som är en vanlig högstadie student lever i en värld där monstren vann kriget av 1900-talet. En dag blir en tjej i Boccas klass kidnappad och utvald som offer åt monster-sama. Samtidigt som bocca träffar Meros krigaren kurufone som är i samhälelt för att laga sin ivermachine. Bocca blir indragen i ett räddningsuppdrag med kurufone och strax därefter kan han se en tjej som alla meros krigare kan se. Och med detta börjar han sin resa som meros krigare tillsammans med den slampiga tjejen sayoko.

  troligvis ett av de bästa soundtrack, väldigt udda och flummig story och karaktärer gör att denna serie är definitivt sevärd.

var recensionen bra?