Princess Mononoke

Anime: Princess Mononoke

OriginaltitelMononoke Hime

Kanji/kanaもののけ姫

GenreÄventyr Fantasy Ghibli Liknande anime

TypLångfilm

Episoder1

Sändningsår1997-07-12 till 1997-07-12

Hemsidahttp://www.ghibli.jp/diary_m/mononoke.ht...

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner9.500 / 2 recensioner

Betyg8.472 / 354 röster

Beskrivning

Den unge krigaren Ashitaka har drabbats av en fasansfull förbannelse. I sökandet efter en bot hamnar han djupt inne i en fantastisk skog, där en grupp människor under ledning av Fru Eboshi för krig mot djurgudar och den tappra prinsessan Mononoke, en flicka som har växt upp bland vargar.

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation8

  Ljud-

  Handling9

  Karaktärer8

  Värde9

  Recension av Princess Mononoke

  9 Kan bara säga en sak: E P I C ! ! !


  man behöver inget mer, en äkta Miyazaki !

  (sista - ja tror den enda ochkå - gången jag har sätt den var en dag på hösten - eller våren . . . - på TV i Ryssland när jag var 7 . . . men ändå: E P I C ! ! ! )

  om du har inte sätt den se den, men var bered!
  7 år sedanPauriB3
 • Animation9

  Ljud9

  Handling10

  Karaktärer9

  Värde9

  Princess Mononoke

  10 Hayao Miyazaki's sjätte och mest mystika mästerverk Princess Mononoke, producerad 1997 som handlar om en krigare Ashitaka som skyddar sin by mot en varelse som ger honom ett sår som inte går att läka i byn. Därför ger han sig av till den förbjudna skogen för att hitta ett botemedel.
  Men oförutsedda händelser drar in honom i en situation som han inte hade tänkt sig, nu står han mellan människan och naturen med otroligt svåra val att ta.

  En av de bästa av Miyazaki's filmer och också den mest förtrollade. Med otrolig animation och ljudeffekter så välanpassade att du nästan kan känna vinden blåsa genom håret har Miyazaki skapat en sådan berättelse att man blir stillasittande även efter det att filmen är slut.

  Otroligt starka karaktärer bygger en stabil grund som utsmyckas av alla möjliga varelser, från stora vargar till små trädandar - Kodoma - som lever djupt i de lummiga skogarna.

  Efter att ha producerat tre filmer med relativt vardagligt tema, attackerar Miyazaki publiken med ännu en film i stil med Nausicaa of the valley of the wind där det inte bara är ditt liv som är på spel utan hela alltet.
  Som vanligt gör han det inte lätt för oss att välja vilken sida vi vill hålla på, det finns ingenting som är svart och vitt, bara oändliga gråskalor och det visar Miyazaki tydligt i denna starka berättelse.

  Har du inte sett denna? Äger du den inte? Då är det bäst att du tar på dig skorna, greppar plånboken och springer allt du har till närmaste butik som säljer denna film för om du inte ser den genast så går det ytterligare en dag då du verkligen missat något.
  10 år sedanKazuo
Visar 1-2 av 2