anime .

Princess Mononoke .

recension av Kazuo

 • Princess Mononoke

  Recenserad av Kazuo

  °
  Animation 9Ljud 9Handling 10Karaktärer 9Värde 9
  Hayao Miyazaki's sjätte och mest mystika mästerverk Princess Mononoke, producerad 1997 som handlar om en krigare Ashitaka som skyddar sin by mot en varelse som ger honom ett sår som inte går att läka i byn. Därför ger han sig av till den förbjudna skogen för att hitta ett botemedel.
  Men oförutsedda händelser drar in honom i en situation som han inte hade tänkt sig, nu står han mellan människan och naturen med otroligt svåra val att ta.

  En av de bästa av Miyazaki's filmer och också den mest förtrollade. Med otrolig animation och ljudeffekter så välanpassade att du nästan kan känna vinden blåsa genom håret har Miyazaki skapat en sådan berättelse att man blir stillasittande även efter det att filmen är slut.

  Otroligt starka karaktärer bygger en stabil grund som utsmyckas av alla möjliga varelser, från stora vargar till små trädandar - Kodoma - som lever djupt i de lummiga skogarna.

  Efter att ha producerat tre filmer med relativt vardagligt tema, attackerar Miyazaki publiken med ännu en film i stil med Nausicaa of the valley of the wind där det inte bara är ditt liv som är på spel utan hela alltet.
  Som vanligt gör han det inte lätt för oss att välja vilken sida vi vill hålla på, det finns ingenting som är svart och vitt, bara oändliga gråskalor och det visar Miyazaki tydligt i denna starka berättelse.

  Har du inte sett denna? Äger du den inte? Då är det bäst att du tar på dig skorna, greppar plånboken och springer allt du har till närmaste butik som säljer denna film för om du inte ser den genast så går det ytterligare en dag då du verkligen missat något.

var recensionen bra?