Mushishi

Anime: Mushishi

OriginaltitelMushishi

Engelsk titelMushi-Shi

Kanji/kana蟲師

GenreDrama Fantasy Mystik Liknande anime

TypSerie

Episoder26

Sändningsår2005-10-23 till 2006-06-19

Hemsidahttp://www.mushishi.jp/

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner10.000 / 1 recension

Betyg8.485 / 103 röster

Beskrivning

Vissa bor i mörkret bakom våra ögonlock, vissa äter tystnad, vissa dödar utan urskiljning, andra gör helt enkelt människor galna. Mushi är urgamla varelser som plågar vår värld, och Ginko, en ung man med ett sardoniskt leende, har kunskapen och skickligheten att rädda dem som drabbas... kanske.

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation10

  Ljud10

  Handling10

  Karaktärer10

  Värde10

  Mushishi

  10 Mushishi kom ut som animé 2005 och är baserad på Yuki Urushibaras manga med samma namn.

  Mishishi handlar om de märkliga och mystiska varelserna, mushis, som lever omkring oss även om endast ett fåtal kan se dem. Dessa varelser är mycket primitiva men besitter, i viss utsträckning, övernaturliga egenskaper. Egenskaper som nu och då orsakar problem för de människor som lever i samma miljö som dessa mushis.

  Ginko, en så kallad mushi-shi, har förmågan att se mushis. Han vandrar runt till olika byar, berg och skogar för att följa och utforska dessa varelser. Då och då stöter han även på folk som drabbats av märkliga sjukdomar eller problem orsakade av just dessa mushis.

  Att försöka beskriva denna serie objektivt är fullkomligt omöjligt. Jag står fast vid att detta är det, i särklass, vackraste som gjorts inom animé.

  Animationerna är att dö för. Teckningsstilen är mjuk, avskalad, känslosam och fulländad. Musiken kompletterar bilden som nyckeln i ett lås.
  Röstskådespeleriet är, till skillnad från så mycket annan animé, otroligt milt och välarbetat. Och karaktärerna blir man otroligt fäst vid trots att de i många fall endast är med i ett avsnitt.

  Tempot är magiskt, lugnt och rogivande. Varje avsnitt står för sig själv men bakgrundshistorien fylls ut ju djupare man dyker i denna underbara värld.
  3 år sedanKazuo
Visar 1-1 av 1