Welcome to the NHK!

Anime: Welcome to the NHK!

OriginaltitelNHK ni Youkoso!

Kanji/kanaNHKにようこそ!

GenreDrama Romans Komedi Liknande anime

TypSerie

Episoder24

Sändningsår2006-07-10 till 2006-12-18

Hemsidahttp://www.kadokawa.co.jp/hikky/

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner9.000 / 1 recension

Betyg8.148 / 149 röster

Beskrivning

Serien handlar om en kille som har hoppat av skolan, stängt in sig i sin lägenhet och blivit ett riktigt psykfall. Sina dagar spenderar han vid datorn och han är helt avskärmad från verkligheten, tills en dag då en kvinna och en tjej kommer och knackar på hans dörr för att dela ut broschyrer som informerar om vilket stort problem sådana som han är.
Han bestämmer sig då för att skaffa ett jobb, fast det går inte riktigt som han tänkt sig...

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation8

  Ljud8

  Handling9

  Karaktärer9

  Värde9

  Är du också en hikikomori?

  9 Denna serie känns väldigt aktuell i dagens i-landssamhälle. Vi måste inte längre arbeta för att överleva, och NEET-trenden (NEET= Not currently engaged in Employment, Education or Training) växer i alla moderna samhällen. Det finns flera hundra tusen människor som spenderar större tiden av sina liv vid datorn numer. Det är nästan lite tabu över denna livsstil. Men visst, den orsakar/orsakas av depression och det är sällan ett konstruktivt sätt att leva på.

  Denna serie porträtterar denna livsstil på ett väldigt underhållande sätt! Vem känner inte någon idag som har fastnat för ett onlinespel eller nätsurfat bort dagarna som arbetslös?

  Känslorna som uttrycks i serien känns verkliga; hur isolering får tankarna att knalla iväg och ge en skrämmande och skev bild av verkligheten. Tankar man kan känna igen sig i om man själv har spenderat för mycket tid inomhus under en längre period. Men det viktiga här, där många liknande serier faller, är att det aldrig upphör att vara roligt. Och det blir aldrig för konstigt, utan det håller sig på precis på gränsen.

  Rekommenderas främst till vuxna och eventuellt övre tonåren, samt en varm rekommendation till alla som någon gång varit lite för beroende av någon slags datoraktivitet. =]
  11 år sedanPiraiyah
Visar 1-1 av 1