• Welcome to the NHK!

  Recenserad av Piraiyah

  °
  Animation 8Ljud 8Handling 9Karaktärer 9Värde 9
  Denna serie känns väldigt aktuell i dagens i-landssamhälle. Vi måste inte längre arbeta för att överleva, och NEET-trenden (NEET= Not currently engaged in Employment, Education or Training) växer i alla moderna samhällen. Det finns flera hundra tusen människor som spenderar större tiden av sina liv vid datorn numer. Det är nästan lite tabu över denna livsstil. Men visst, den orsakar/orsakas av depression och det är sällan ett konstruktivt sätt att leva på.

  Denna serie porträtterar denna livsstil på ett väldigt underhållande sätt! Vem känner inte någon idag som har fastnat för ett onlinespel eller nätsurfat bort dagarna som arbetslös?

  Känslorna som uttrycks i serien känns verkliga; hur isolering får tankarna att knalla iväg och ge en skrämmande och skev bild av verkligheten. Tankar man kan känna igen sig i om man själv har spenderat för mycket tid inomhus under en längre period. Men det viktiga här, där många liknande serier faller, är att det aldrig upphör att vara roligt. Och det blir aldrig för konstigt, utan det håller sig på precis på gränsen.

  Rekommenderas främst till vuxna och eventuellt övre tonåren, samt en varm rekommendation till alla som någon gång varit lite för beroende av någon slags datoraktivitet. =]

var recensionen bra?