Nana

Anime: Nana

OriginaltitelNana

Kanji/kanaナナ

GenreDrama Romans Shoujo Komedi Musik Vardagsliv Liknande anime

TypSerie

Episoder47

Sändningsår2006-04-05 till 2007-03-28

Hemsidahttp://www.ntv.co.jp/nana/index.html

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner10.000 / 2 recensioner

Betyg8.532 / 188 röster

Beskrivning

Nana Komatsu har haft problem med alla pojkvänner hon har haft. Nu ska hon flytta till Tokyo och hoppas lämna allt trassel bakom sig. I storstan kan hon kanske finna kärleken?
En annan tjej, Nana Osaki, är självsäker och fast besluten att slå sig till en plats på Tokyos punkscen. Hon tänker bli en superartist, och ingenting får stå i vägen för ambitionerna.
Två helt olika tjejer. Ändå träffas de och blir bästa vänner i en storstadsnatt fylld av partyn, sex, musik och skvaller.

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation8

  Ljud9

  Handling10

  Karaktärer9

  Värde10

  En bit av verkligheten

  10 I Nana följer vi två tjejer med samma namn som serien. Nana "Hachi" Komatsu är kärlekstörstande och rätt naiv, och en dag tar hon tåget till Tokyo för att få vara nära sin pojkvän. Nana Osaki är sångare i ett punkband och sitter på samma tåg i hopp om att lyckas slå igenom i huvudstaden, och dessutom lyckas få sin ex-pojkvän Ren, som lämnade henne för Tokyo och sitt nya band Trapnest, ur tankarna.
  Hachi blir redan på tåget slagen av Nanas attityd, självsäkerhet och stil medan Nana mest roas av Hachis attityd till livet och sin pojkvän. De är varandras motpoler, men ändå verkar det finnas något som för dem samman. De båda Nana flyttar till slut ihop i en lägenhet som av en slump har numret 707 (nana betyder sju på japanska).

  I det första avsnittet får vi höra Hachis röst som frågar Nana om hon minns hur de träffades. Vi får sedan följa deras första möte innan serien hoppar tillbaka i tiden och avslöjar mer om tjejernas liv innan de kom till Tokyo. I episod nio är vi tillbaka i nutid och tjejernas första möte och härifrån följer serien en rak tidslinje.
  Vid olika tillfällen i serien tillkommer dock några tillbakablicksepisoder där bland annat Hachis vän Junko tillsammans med olika karaktärer sittandes på en bar går igenom vad som hänt tidigare och diskuterar olika händelser. Dessa avsnitt är inga måsten att se då de inte avslöjar något nytt, och har fått episodnummer [siffra],5.

  Nana envolverar mycket runt kärlek och tjejernas speciella relation til varandra- och allt känns väldigt genuint och realistiskt. Som tjej i samma ålder som karaktärerna kände jag ibland igen mig alltför väl och tog snabbt både Hachi och Nana till mitt hjärta. Serien är fantastiskt fint regiserad och ger en stark känsla av realism. Karaktärerna utvecklas i lagom takt när de med tiden lär sig mer om livet, kärlek och vänskap.
  Och även om kärlek är en viktig del av historien i Nana så ska man absolut inte missta serien för en gullig och söt historia, för här är sällan kärleken enkel och mysig utan snarare komplicerad och smärtsam. När någon av tjejerna gör ett enligt en själv felaktigt val eller råkar illa ut mår man själv dåligt, det är svårt att se dem olyckliga.
  Något av det bästa med serien är hur det är väldigt svårt att på förhand lista ut vad som kommer ske. Kanske är den realtisk just för att man inte vet slutet på förhand, precis som i riktiga livet.

  Utöver kärlekstemat får vi följa Nana och hennes band BLAST i deras strävan att nå toppen. Hachi är deras absolut största fan, och hon blir näst intill deras egen maskot som livar upp och peppar bandet under motgångar.

  Seriens soundtrack, som till stora delar består av BLAST- och Trapnest-låtar är ett av de bättre jag hört, och sångerskorna som porträtterar Nana och Trapnest sångerska Reira gör ett väldigt bra jobb. Alla olika öppnings- och avslutningslåtar passade serien väldigt bra och jag sjöng ofta på låtarna lång tid efter att jag hört dem första gången. Även seriens 'vanliga' röstskådespelare gör ett väldigt bra jobb. Animationen slog mig inte med häpnad men håller även den en jämn och hög kvalitet. Hela serien är väldigt stilren.

  Jag kommer absolut se Nana igen, och när den ej ännu utannonserade fortsättningen kommer är jag en av de första att kasta mig över den. Eftersom serien blev så pass populär så ser jag ingen anledning till att en ny säsong inte skulle släppas.

  Och även nu, nästan ett år efter att jag såg klart serien, så minns jag fortfarande hela historien och karaktärerna väldigt klart och tydligt. Det går inte att glömma Hachi och Nana, bara det gör att serien är värd sitt höga betyg.
  10 år sedanArienne
 • Animation9

  Ljud8

  Handling10

  Karaktärer9

  Värde10

  Recension av Nana

  10 Nana är en realistisk serie om två par tjejer - som båda heter Nana. De möts av en slump på ett tåg som ska åka till Tokyo. Nana Komatsu, en brunhårig, naiv och en aning barnslig kvinna på 20 år har bestämt sig för att flytta till Tokyo för att kunna träffa sin pojkvän, Shoji. Den andra, Nana Osaki är en tuff och punkig tjej, också runt 20, som verkar ha ett mystiskt och sorgligt förflutet.
  Efter att de springer på varandra igen i en lägenhet som de båda funderar på att köpa så bestämmer de sig för att bo tillsammans. Under tiden så utvecklas en vänskap och senare fokuseras handlingen mest på Nana Komatsu.

  Under animen händer det saker som kunde ha hänt i verkligheten och det blir fortfarande underhållande. Man kan känna igen sig i vissa situationer och ibland känns det som om man bara vill krama om dem båda när de känner sig nere. Det är lätt att förälska sig i karaktärerna och det här är i och för sig ingen jättetung serie, direkt, men den är definitivt värd att se både för sin tolkning av ett inte så glamoröst liv i Tokyo samt för den underbara stilen som Ai Yazawa står för.
  I början kan det bli lite krystat med flashbacker av deras liv, men efter det blir det bättre. Ju mer man kommer in i handlingen, desto mer får man veta om bikaraktärerna och deras liv och kärlekar.

  Jag fann att röstskådespelarnas insatser var mycket bra - hon som spelar Nana Osaki är klockren i sin roll samt Komatsu's seiyuu. Det kändes faktiskt som att alla röster i animen passade!

  Angående kvalitén på animationen tyckte jag att den var personlig och definitivt av väldigt bra kvalité.

  Soundtracket kommer förhoppningsvis inte heller att göra dig besviken, det finns många godbitar som t.ex. "Winter Sleep". Låtarna var trovärdiga i den aspekt att de säkert också skulle blivit populära i Japan, vilket jag faktiskt tror att de blev.

  Overall är NANA en romantisk anime med smak av livet som inte kommer att göra dig besviken!
  10 år sedanSaya
Visar 1-2 av 2