Nausicaä of the Valley of the Wind

Anime: Nausicaä of the Valley of...

OriginaltitelKaze no Tani no Naushika

Engelsk titelNausicaa of the Valley of the Wind

Kanji/kana風の谷のナウシカ

GenreÄventyr Fantasy Ghibli Liknande anime

TypLångfilm

Episoder1

Sändningsår1984-03-11 till 1984-03-11

Hemsidahttp://www.nausicaa.net/miyazaki/nausica...

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner10.000 / 1 recension

Betyg8.177 / 243 röster

Beskrivning

Filmen utspelar sig i en framtida värld efter en stor katastrof där större delen av världen är en öken och det resterande är land som är täckt av giftiga gaser. Filmen handlar om prinsessan Nausicaä från Vinddalen, en fredsälskande person som älskar att flyga på vindarna och utforska de s.k monster som lever bland giftgaserna. En dag krashar dock ett flyg i Vinddalen som transporterar ett monster som finns kvar från katastrofen för 1000 år sedan och det lugna livet som folket i Vinddalen lever förändras drastiskt.

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation8

  Ljud7

  Handling9

  Karaktärer7

  Värde9

  Nausicaa of the valley of the wind

  10 Hayao Miyazaki's verk som placerade honom på animé- & mangakartan 1984.
  En storslagen berättelse om hur naturen och dess invånare i form av gigantiska insekter långsamt gör planeten obeboelig för de mänskliga invånarna genom att förgifta luften med sina sporer.

  I en liten by kallad "the valley of the wind" bor några av de få kvarlevande människorna väl skyddade då vinden från havet håller sporerna borta. Hela berättelsen kretsar kring Nausicaa som är princessan i denna byn.

  Det är härligt att se alla Miyazaki's filmer då han alltid lyckas fånga någonting du inte riktigt kan greppa vilket gör att hela berättelsen svävar som på moln någonstans högt ovan dig, oåtkomligt, lockande, underbart.
  I Nausicaa of the valley of the wind har han skapat väldigt färgstarka karaktärer med tydliga sällningstaganden, en klassisk variant av det onda mot det goda, samtidigt som han lyckas blanda in en tredje part som vrider till det och tillintetgör hela det svartvita tänket, lämnar allt i en oändligt lång gråskala i alla möjliga nyanser.

  Även om man kan bli lite besviken på animationen från tid till tid då den är gjord 1984 så kommer även stunder då man häpnas över den för att den är så vacker.
  Musiken är väl anpassad även om man helt klart hör hur den skriker 80-tal så blir det charmigt med rätt inställning.

  Underbar film av Miyazaki. Hans första mästerverk och absolut inte det sista, under de senaste 30 åren har han producerat ytterligare 9 storslagna titlar och även en hel del annat smått och gott.

  Rekommenderas till alla, helt klart ett måste i animébiblioteket.
  10 år sedanKazuo
Visar 1-1 av 1