anime .

Nijuu-Mensou no Musume .

recension av Saya

 • Nijuu-Mensou no Musume

  Recenserad av Saya

  °
  Animation 7Ljud 8Handling 8Karaktärer 7Värde 8
  Jag började att se på Nijū Mensō no Musume utan några större förväntningar, men blev positivt överraskad av en väl upplagd anime som passar de flesta åldrar.

  Mikamo Chizuko lever tillsammans med sin farbror och hans fru efter att hennes föräldrar dött. Trots deras till synes glada och trevliga uppträdande mot Chizuko, behandlar hon dem som luft.

  Till en början förstod jag inte alls varför Chizuko uppförde sig så konstigt, tills det visade sig att hennes fosterföräldrar gradvis försökt förgifta henne så att de skulle kunna ärva Chizukos förmögenhet, efterlämnad av hennes föräldrar. Trots Chizukos försök att inte äta av den förgiftade maten, börjar hon gradvis må sämre.

  Samtidigt ger en man kallad "Twenty Faces" upphov till flera nyheter om stölder av allt från privata egendomar till museums ovärderliga skatter.

  Då Chizuko känner att hon är nära bristningsgränsen, avslöjar hon för sin faster och farbror att hon mycket väl vet vad de har sysslat med.

  Precis då visar det sig också att hushållets butler egentligen är Twenty Faces som kommit för att stjäla familjens mest värdefulla smycke: the Anastasia Ruby. När Twenty Faces får höra om Chizukos situation, erbjuder han henne en utväg - att följa med honom och hans grupp.

  Jag ska inte gå in mer på handlingen än det, men det är en fartfylld anime i hög takt som inte låter dig bli uttråkad!

  Animationen var normal, det var inte så mycket detaljer bortsett från Twenty Face's ögonbryn, vars design var... udda.

  Soundtracket var bra, det var en enkla men fina melodier som genomlöd hela serien. OP och ED var okej. Röstskådespelarna, speciellt Chizukos, var väldigt bra. Jag tycker att de mognade tillsammans med karaktärerna och hade en bra inblick i hur de var.

  Storyn var underhållande med intressanta karaktärer. Jag kände dock att vissa karaktärer inte fick tillräckligt med uppmärksamhet och tycker att deras bakgrunder borde berättats. Man fokuserar mycket på Chizukos utveckling och hennes uppväxt, medan man fick mindre information om dem andra. Trots detta hade man en klar uppfattning om allas personligheter och roller.

  I början gick det snabbt, vilket var bra, medan slutet och mitten var lite utdragna. Slutet gav en svar på det mesta och lämnade en inte besviken.

  Sammanfattningsvis är det egentligen en ganska medelmåttig serie som har sina villains och hjältar, men med sin egendomligt charmiga atmosfär. Det var något speciellt med den, vilket var därför den fick en åtta och inte en sjua.

var recensionen bra?