RideBack

Anime: RideBack

OriginaltitelRideBack

Kanji/kanaライドバック

SynonymerRide Back

GenreDrama Mecha Sci-Fi Liknande anime

TypSerie

Episoder12

Sändningsår2009-01-11 till 2009-03-29

Hemsidahttp://www.ikki-para.com/comix/rideback....

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner8.000 / 1 recension

Betyg7.585 / 41 röster

Beskrivning

I en inte för allt avlägsen framtid världsorganistionen GGP tagit kontroll över världen och animens protagonist Rin Ogata vill inte tänka på annat än att dansa, men på grund av en olycka skadar hon foten och slutar med dansen. En regnig dag när hon precis börjat collage tar hon skydd i ett garage för åskan. Garaget visar sig vara en RideBack klubb och hon blir erbjuden att prova köra en RideBack, som är en blandning mellan en robot och en motorcykel. Hon upptäcker att hon kan använda den fina motoriken i RideBacken till att göra balettsteg. Men på grund av RideBacken hamnar hon också i problem med staten och blir tagen för en terrorist...

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation9

  Ljud8

  Handling8

  Karaktärer7

  Värde8

  Året är 2025.

  8 Ogata Rin har precis börjat college och ser fram emot ett balettfritt liv med sin barndomsvän, Uemura Shōko. Hennes karriär som balettdansös och tron på sig själv slutade tvärt efter att ha slitit sönder ett ledband i sin fot under ett framträdande.

  Rin dansar inte längre, men en dag när hon söker skydd för ett plötsligt skyfall råkar hon stöta på Haruki, en entusiastisk medlem i RideBack klubben som övertalar henne att prova på deras senaste RideBack, Fuego. Men när hon hoppar på den och börjar köra löper den plötsligt amok! En galen färd med Fuego och ett halsbrytande hopp utför en ofärdig väg senare upptäcker Rin tjusningen samt sin egen entusiasm för Ridebacks.

  Samtidigt har GGP (Global Government Plan) världen i ett järngrepp som de uppnått med hjälp av moderna vapen.

  Under denna tolv-episoders anime händer mycket och det finns en del symbolik i den som man kanske missar om man är ouppmärksam.

  Animationen är fullständigt underbar, man ser verkligen att de har jobbat hårt för att göra bakgrunden och karaktärerna så bra som möjligt. Att studion som gjort den, Madhouse, också gjort bl.a. NANA, The Girl Who Leapt Through Time, Death Note känns inte heller helt fel.

  Idén känns fräsch, det är något nytt och faktiskt realistiskt (så realistisk som en mecha-anime ka vara!) som presenteras och storyn blir inte utdragen eller alltför otrolig.

  Det är ett återkommande soundtrack genom hela serien, pianostycket The Great Gate At Kiev som känns passande och som jag gillade väldigt mycket. Annars var OP och ED samt det övrigt soundtracket bra.

  Röstskådespelarna kändes verkligen som gjorda för karaktärerna, vilket gjorde att animen bara blev mer njutbar.

  Det som var mindre bra var att huvudpersonen kändes en aning passiv ibland.

  Rideback gav mig gåshud och jag tyckte att det är konstigt att en sådan bra anime har gått förbi många.
  8 år sedanSaya
Visar 1-1 av 1