anime .

Sankarea .

recension av Uchtul

 • Sankarea

  Recenserad av Uchtul

  °
  Animation 7Ljud 5Handling 5Karaktärer 4Värde 6
  Sankarea...... Det finns ett ord för serier som denna https://www.youtube.com/watch?v=9OrS5Ym6vzU

  Men varför är denna serie medioker när den innehåller allt som man kan älska, Zombies, Drama, Kärlek och vacker animation.

  Vi kan börja med det som är bra.

  Animation: Denna animation är ett av anledningarna till att jag såg igenom hela serien från början till slut. Den är en underbar blandning av både ljusa kontraster men även en gunta av mörker, om ni inte förstår detta så kan man beskriva det som att det inte bara är svart och vit med hur animationen är.

  Man märker även att mycket av animationen har tagits direkt från mangan som den blev adapterad från med många sceener speciellt dom med Rea då dessa har en underbar animation och känns som ett mycket trevligt tillskott.

  Tyvärr så finns inte denna animation med i hela serien, Istället så blir man serverad den vanliga säkra animationen som så många använder sig av (Naruto te.x) Och detta är synd för när jag väl inte blev distraherad av animationen så började jag se problemen som serien hade.

  Ljud: Inte mycket man kan säga om denna kategori. Det finns inga låtar som jag direkt minns. Huvud Låten Eller the main theme är inget att hänga i julgranen.

  Och nu går vi in på problemen som finns och sorligt nog så är det rätt kraftiga problem.


  Story: Chihiro Furuya är i Highschool https://www.youtube.com/watch?v=hLSnGe06kAI
  Han har ett kraftigt intresse i zombies och allt som hör till, det är så kraftigt att han till och med önskar sig en zombie flickvän.

  En dag dör hans familj katt och han försöker då använda ett gammalt manuskript so hans familj har till att åter uppliva katten. När han väl gör detta så stöter han på en ung flicka hans ålder vid namn Rea Sanka som har rymt hemifrån.

  Och det är här som våran odöda historia börjar.

  Så är historian bra ?

  Tyvärr nej , den focuserar på så många olika historier samtidigt.

  En historia är om vem som skrev mauscriptet, medans en annan är om hans kusins semi incest semi tsundere attityd till Furuya.

  Men om man vill ha den riktiga historien när den kommer upp är om Reas uppväxt och hennes relation till alla och hur ho formar sitt liv nu när hon inte bor hemma.

  Och denna historia hade varit perfekt som den enda handlingen , men tyvärr så blir den inte lika bra som man förväntade sig.

  Så nu är vi här vid bottnen och sorligt som det är så är karaktärerna som är där i bottne.

  Karaktärer: Vi börjar med huvudkaraktärerna.

  Våran huvudperson är Chihiro Furuya en person vars hår är kattöron,
  Men ingen verkar bry sig så det ska inte jag heller.
  Han är den vanliga huvudkaraktären som man är van vid,

  En gentleman men ändå ett badass när situationen kräver, har en massa unga flickor omkring sig som vill ha honom men han vill bara leva i frid.

  Glömde bort honom så snabbt när jag var klar att jag behövde se om några avsnitt för att kunna skriva något om honom.

  Den andra huvudkaraktären är Rea Sanka och jag kan redan nu säga att hon bär upp denna serie med sin närvaro.
  Hon är kanske en steriotypisk `Pretty Girl Jesus´ men jag kom åtminnstonde ihåg henne.
  Hennes personlighet är precis vad man förväntade sig hon är en 'Fish out of water' hon vet inte mycket om hur en vanlig människa lever men hon försöker ändå vara till hjälp för alla.

  Dessa tvås relation är vad serien handlar om och hur de blir kära i varandra. Men som jag nämnde i Story så blir man förvirrad när det är så många handlingar och man kan därför helt glömma allt när man väl är klar.

  Men dessa två är helt ok i mina ögon visst de har sina problem men de är inte något som gör det svårt att titta vidare.

  Nej den titeln tillhör sidokaraktärerna, eller dom som man faktiskt minns namnen på.

  Dessa karaktärer är så enkla att glömma att jag var tvungen att ha anteckningar på vilka karaktärer som tillhörde vilka kategorier.

  Men den som jag aldrig glömmer är Ranko, hans kusin.

  jag minns henne inte för att jag gillade henne utan för att hon var så irriterande att ha med i serien och att nog den enda rollen som hon hade var för Fanservice som inte ens den var vettig.

  Inga andra av karaktärerna lämnade någon typ av intryck på mig och det är här som jag tycker att hela serien tappar mycket.

  Man bryr sig inte om karaktärerna och därför så är det svårt att bry sig om något händer med dom och dom sceener med Rea är alldeles för få och dom med Ranko är för många och för mig personligen så var det svårt att se dom sista avsnitten då jag inte kände någon glädje med det jag såg.

  Slutresultat : Så nu har du läst igenom hela recensionen och jag antar att du tror att jag hatar Sankarea.

  Jag hatar den ej, utan det är ett perfect exempel på en bra början som inte kan hålla en kvar. Karaktärerna är inget att sätta i grannen och handlingen är överallt.
  Men den har ändå sina bra stunder och Rea är en underbar karaktär. Animationen är bra på vissa ställen medan den är medioker på andra.

  Allt är i balans men det lutar lite mot den dåliga sidan.
  Men jag kan fortfarande säga att vissa kommer att uppskatta denna serie mer än mig. Om man bara vill se en simpel anime bara för att se anime så kan jag rekommendera denna.

  Sankarea har även en adaption av Mangan med samma namn som har blivit avslutad. Jag har ej läst den så detta är en recension av endast animen.

  Jag tackar för att du tog dig tid att läsa allt detta och bjuder dig på något roligt att gå ut på
  https://www.youtube.com/watch?v=73CxYbB_SW0

var recensionen bra?