Sayonara Zetsubou Sensei

Anime: Sayonara Zetsubou Sensei

OriginaltitelSayonara Zetsubou Sensei

Kanji/kanaさよなら絶望先生

SynonymerGoodbye Teacher Despair

GenreDrama Komedi Skolmiljö Vardagsliv Parodi Liknande anime

TypSerie

Episoder12

Sändningsår2007-07-08 till 2007-09-23

Hemsidahttp://www.starchild.co.jp/special/zetsu...

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner9.000 / 1 recension

Betyg7.635 / 145 röster

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation7

  Ljud9

  Handling8

  Karaktärer10

  Värde10

  Kul :3

  9 Om man gillar djup, intelligent, sammhällskritisk humor är det här nått att se. Om man gillar ointelligent, simpel, ren humor är det är nått att se. Om man gillar komedi i allmänhet så är det här nått att se. Den har humor på alla nivåer! Sammtidigt! Under en konversation så kan skämtet ligga i exakt det dem säger + att det säger imot nått dem sagt tidigare + att under den korta 0.6 sek andningspausen så blev skärmen blå och det stod nått + att det stod nått annat på tavlan i bakgrunden. Om man vill se ALLT usom försegår under ett avsnitt Sayonara Zetsubou Sensei så får man pausa nästan hela tiden och det kommer i slutändan ta dubbelt så lång tid att se klart. Det är intensivt. Det är förvirrande. Det är komedi på högsta nivå.

  Men man kanske skulle förklara vad den handlar om också... Serien har inte någon egentlig plot eller main story. Inte häller någon vidare kronologisk ordning (avsnitten är i annan ordning än manga kapitlen men det gör inget, storyn går inte frammåt endå). Den handlar om den deprimerade/deprimerande läraren Nozumo Itoshiki som har en klass full av elever som har olika problem/personlighetsstörningar. Genom avsnitten lär Itoshiki-sensei ut diverse saker som är dåliga med världen och lämnar honom förtvivlad ("I'm in despair! ******* has left me in despair!" är hans catch-phrase). Varje avsnitt brukar bestå av två eller tre fristående delar (tre delar händer mest i zoku sayonara zetsubou sensei, vilket är säsong två).

  Var det gäller karaktärer så har serien fullt med färgstarka karatärer. Dem är inte diekt djupa eller realistiska men det skulle vara poänglöst i en serie som denna. Karaktärsdesignen är fantastisk enligt mig. Teckningsstilen är väldigt speciel och i princip det enda som skiljer elever från varandra är deras frisyr. alla karaktärer kan även lätt kännas igen i siluet.

  Animationen är inte den bästa men regin är jätte härligt utflippad (specielt i säsong två).

  Ljudet är fantastiskt, bra röstskådespeleri, bra ljudefekter, passande bakgrundsmusik och framför allt de bästa OP/ED jag har hört ^^ (vinjetten på första OP kan vara lite chokerande :3 men döm inte serien efter den inte... döm den efter låten ^^)

  Det bästa med serien är att den är så intensiv att man kan se om den väldigt många gånger. Högsta "replay value" jag känner till ^^

  Till sist så måste jag säga att den här serien blir så bra som en komdi utan main story kan bli och andra säsongen är ännu bättre 8/10 ( och 9/10 på zoku (säsong 2))
  Ett sista tips är att hitta bra översättningar, en del översättare översätter inte allt i bakgrunden och då försvinner en stor del av poängen.
  10 år sedanMeerkat
Visar 1-1 av 1