Seirei no Moribito

Anime: Seirei no Moribito

OriginaltitelSeirei no Moribito

Kanji/kana精霊の守り人

SynonymerGuardian of the Sacred Spirit

GenreAction Drama Äventyr Fantasy Liknande anime

TypSerie

Episoder26

Sändningsår2007-04-07 till 2007-09-29

Hemsidahttp://www.moribito.com/

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner9.000 / 1 recension

Betyg7.868 / 68 röster

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation10

  Ljud10

  Handling9

  Karaktärer9

  Värde10

  Härlig saga

  9 Seirei no Moribito är en underbar saga som utspelar sig på den gamla tiden i New Yogo Kingdom. Den andre prinsen Chagum bär på ett ägg, planterat av vattenälvor, vilket sägs ge stor otur till både land och rike, varpå kejsaren beslutar att ta livet av sin son.

  Innan kejsaren hinner gå till handling med detta så anlitar Chagums mor en livvakt till sin son. Livvakten Balsa, en kvinnlig spjutbärare och krigare, tar mer eller mindre motvilligt emot uppgiften och en lång resa börjar..

  Fienderna är många; Både kejsarens styrkor och de mystiska varelserna är ute efter prins Chagum och ägget i hans kropp. Man vet heller inte så mycket om ägget, och att hitta information om det är inte lätt.

  Det som har gjort mig så fruktansvärt kär i den här serien är hur den är av filmkvalité rakt igenom; Fantastisk animering med otroliga detaljer (speglingar i vattenpölar, träd som vajar naturtroget etc.) och trovärdiga karaktärer med utmärkta röstskådespelare. För att inte tala om de snygga stridsscenerna med sina tunga ljudeffekter! En känsla av att man är där och får vara med om att uppleva den här fantastiska sagan. För den känns så där härlig som en saga från barndomen, med sina mysiga och mystiska element.

  Min enda kritik vore att den faktiskt tog slut. =]
  10 år sedanPiraiyah
Visar 1-1 av 1