anime .

Shaman King .

recension av Tthekiller163

 • Shaman King

  Recenserad av Tthekiller163

  °
  Animation 8Ljud 6Handling 10Karaktärer 7Värde 8
  Manta Oyamada är en 13-årig grabb som sliter i skolan i Tokyo för att nå toppen. En dag tar Manta en genväg igenom en kyrkogård, när han springer igenom där så hör han en röst som pratar med honom. En kille som sitter vid en grav. Helt plötsligt ser Manta att killen inte är ensam, en hel hop spöken sitter runt honom. Han blir vettskrämd och springer hem.

  Nästa dag i skolan berättar han vad han såg för sina kompisar men de tror honom inte och gör narr av honom. Dörren öppnas och läraren kommer in men bakom honom så kommer en ny elev. Manta blir livrädd när han ser vem det är, killen från kyrkogården kvällen innan. Läraren presenterar honom som Yoh Asakura. Efter lektionen frågar Manta, Yoh om han känner igen honom från gårdagen, men Yoh förnekar det.

  När skolan slutar för dagen bestämmer sig Manta för att följa efter Yoh och se om han tar kontakt med fler spöken, men Yoh står och tittar ner på vattnet från en bro hela dagen och Manta somnar tillslut. När han vaknar är Yoh borta. Han är helt övertygad om att Yoh har sprungit iväg till kyrkogården. Manta hämtar kameran så han kan fota spökena och övertyga vännerna i skolan. Väl vid kyrkogården väntar inte Yoh, utan Bokutou no Ryu ("Ryu med träsvärdet") och hans liga, en av de farligaste gangstrana i Tokyo, Manta åker på rejält med stryk.

  Kompisarna i skolan nästa dag tror att Manta är galen när han berättade att han konfronterat Ryu och hans kumpaner kvällen innan. Men Manta försöker övertyga dem om att han försökte ta kort på spökena. Vännerna börjar tröttna på honom och hans "fantasier" och säger att han ska sluta ljuga. Manta får då ett raseriutbrott, och alla blir tysta, men en röst hörs bakom Manta: "Han ljuger inte".

  Efter skolan samma dag drar Yoh med Manta till Kyrkogården för att hämnas på Ryu och hans liga. Väl på där tar det inte lång tid innan Ryu dyker upp. Yoh försöker få honom att be om förlåtelse för vad han gjort med Manta men Ryu bara skrattar åt honom, och hans kumpaner går med raska steg mot Yoh. Manta som är fastsatt med ett rep runt ett träd ser med fasa när Ryus stenhårda anhängare springer mot Yoh, men Yoh säger då: "Jag är en Shaman en person som kan kontrollera själar. Titta noga på mig nu, Manta" och i samma ögonblick tar en själ över Yohs kropp vid namn Amidamaru som är en gammal samurai. Yoh får Amidamarus krafter och spöar skiten ur Ryu och hans kumpaner. De blir livrädda och springer därifrån. Manta tycker Yoh är supercool!

var recensionen bra?