Sousei no Aquarion

Anime: Sousei no Aquarion

OriginaltitelSousei no Aquarion

Engelsk titelAquarion

Kanji/kana創聖のアクエリオン

SynonymerGenesis of Aquarion, Holy Genesis Aquarion

GenreAction Drama Mecha Sci-Fi Liknande anime

TypSerie

Episoder26

Sändningsår2005-04-05 till 2005-09-27

Hemsidahttp://www.aquarion.info/

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner6.500 / 2 recensioner

Betyg6.974 / 39 röster

Beskrivning

För 12 000 år sedan så begravdes varelser kallade ”Shadow Angels”, men nu har de återvänt till jorden och sätter skräck i mänskligheten. För att besegra dem krävs speciella människor som kan styra Vectors och bekämpa dem. När två av dessa bekämpare en dag stöter på Apollo så tror de sig ha hittat den mytomspunna Solens vinge reinkarnation. Kommer de att kunna vinna kriget med Apollo vid sin sida?

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation8

  Ljud9

  Handling3

  Karaktärer4

  Värde5

  Recension av Sousei no Aquarion

  4 För 12 000 år sedan så begravdes varelser kallade ”Shadow Angels”, men nu har de återvänt till jorden och sätter skräck i mänskligheten. För att besegra dem krävs speciella människor som kan styra Vectors och bekämpa dem. När två av dessa bekämpare en dag stöter på Apollo så tror de sig ha hittat den mytomspunna Solens vinge återfödelse. Kommer de att kunna vinna kriget med Apollo vid sin sida?

  Storyn, verkar helt okej till en början, men sedan så kommer det inget mer. Man får i princip inte veta någonting. Monster håller på att förstöra mänskligheten men de flesta bara lever på som vanligt. Åker tåg, spelar fotboll är ute och leker en vanlig dag då ett monster kan komma. Vilket låter fullkomligt vansinnigt. Vad dessa monster är, får man aldrig någon riktig förklaring om, det enda som man får lite klarspråk om är om Silvia och Apollo.

  Silvia och Apollo, de två som i deras förra liv var älskare som var anledningen till att kriget utbröt för så många år sedan. Dessa två har ett speciellt band till varandra och är egentligen de enda karaktärer som spelar någon större roll i serien. Hennes bror Sirius och the bad guy har också en fot med i leken, men inte mycket. Så då undrar man varför alla de där avsnitten om de andra karaktärerna var nyttiga för, det kändes som att avsnitt efter avsnitt så stod man fortfarande kvar på ruta ett. Det var inte förrän i slutet saker började hända. Och man ska inte behöva vänta så länge för att kunna njuta av en serie.

  Anledningen till att man orkar följa den här serien är på grund av animationen är verkligen superb (förutom i ett avsnitt) och musiken är helt underbar. Annars skulle man ha blivit oerhört deprimerad inom nolltid. Sedan så väntar man olidligt på en massa svar, den här sista coola förklaringen till varför allt som har skett. Men det enda man får är det uppenbara svaret som man förstått sedan avsnitt två, resten, vilar fortfarande i dimma och kommer antagligen aldrig komma upp till ytan. Man behöver bara se de första fem avsnitten och de sista fem avsnitten i denna serie för att kunna känna sig någorlunda nöjd.
  9 år sedanwacko
 • Animation9

  Ljud8

  Handling7

  Karaktärer8

  Värde9

  Recension av Sousei no Aquarion

  9 Det här är en anime som jag tycker förtjänar mer beröm med sin kvalitet och ¨häftighet¨.

  Efter att jag hade hört från en del svenskar som hade sett den här och sa att den var bra och så gillar jag mecha, så bestämde jag mig för att se den. Först så skrämde den mig lite, men sen när jag fick se en musikvideo och att den hade lite humor så kollade jag mer, och det var helt häftigt.

  Animation:
  Alla figurer rör sig för det mesta inte mycket, men Aquarion är animerat på ett annorlunda sett,
  den animerad med en lite ¨hackig¨ bildrutehastighet och det kan verka lite konstig eller smart.
  Lite senare börjar den röra sig lite renare eller så bara man vänjer sig vid det.
  Det finns en del riktigt snygga specialeffekter som inne i kockpiten och en del attacker.

  Ljud:
  Musiken är ganska bra, det är lite operasånger ibland och det kan vara jobbigt eller dramatiskt.
  Ljudeffekterna är lite svåra att höra men om man lyssnar noga så hör man några häftiga,
  som när Aquarion kopplas ihop och när den rör sig.
  Introsången som är gjord AKINO är helt otrolig, sannerligen en av de bästa animesångerna någonsin.
  Outrosången är i ett påhittat språk och är inte riktigt någon höjdare.
  Det finns en del riktigt storslagna scener där en riktigt storslagen låt spelas, det ger det en nästan filmliknande känsla.

  Handling:
  Handlingen är enkel, det är en vis lärdom i början av avsnittet och ingen fattar den, sen kommer ett monster och de lär sig att använda den lärdomen för att besegra det.
  En del av dem är ibland karaktärsbaserade avsnitt.
  Det finns såklart några avsnitt som för storyn vidare, som en rejäl strid mot skuggänglarnas ledare och en del där man får veta mer om Apollos och Silvias förra liv.

  Karaktärer:
  Alla karaktärer ser bra ut, det här var den enda ensamma mechan jag kunde hitta som inte hade konstiga karaktärsdesigner.
  Ingen är något förhatlig eller irriterande (för mig) och det är lite romans mellan nästan alla killar och tjejer.

  Värde:
  Jag förstår inte varför den här animen är så okänd, och efter att jag hör från en del svenskar som hade sett den, och sen är den inte lika välkänd som jag trodde den var först.

  Den här serien är från skaparn till Macross, så hur kan det gå fel?

  Om du gillar mecha och lite fantasy så borde du se den. Det är en intressant blandning av teknologi och magi, och den har många riktigt häftiga scener.
  10 år sedanTaxos
Visar 1-2 av 2