anime .

Spirited Away .

recension av Kazuo

 • Spirited Away

  Recenserad av Kazuo

  °
  Animation 9Ljud 9Handling 9Karaktärer 9Värde 10
  Klockren skapelse av Hayao Miyazaki som gör sitt sjunde mästerverk Spirited Away, som för övrigt var den första animélångfilmen som blev riktigt stor i Sverige via media när den kom ut 2003.
  Chihiro och hennes föräldrar har köpt ett nytt hus och ska flytta, men råkar av misstag köra fel när de är på väg till det nya huset. Helt plötsligt vandrar de omkring i en stor, till synes övergiven, temapark tills det att de hittar ett stånd som säljer rykande färsk mat.
  Chihiro's föräldrar hugger in på den smaskiga maten och helt plötsligt börjar saker och ting hända. För när mörkret faller är du fast i denna värld. Chihiro får hjälp av den mystiska pojken Haku och blir nu tvungen att leva ett helt nytt liv i kampen att få tillbaka sina föräldrar och att återvända hem.

  En riktigt magisk skapelse inte bara kvalitetsmässigt utan även berättelsemässigt. Animeringen är fantastisk, likaså musik och röstskådespeleriet.

  En riktigt mysig berättelse som blandas med välmående och dilemman. Äventyret som Chihiro lever är medryckande och inlevelserikt och man önskar många gånger att det fanns en värld som denna att försvinna i från tid till tid.
  Som vanligt skapar Miyazaki mystik som håller oss fast och en kvalitet som är slående.

  Ännu ett verk att slänga upp i animébiblioteket, tro mig du kommer inte ångra dig. Underbar!

var recensionen bra?