Sword Art Online II

Anime: Sword Art Online II

OriginaltitelSword Art Online II

Kanji/kanaソードアート・オンライン II

GenreAction Äventyr Romans Fantasy Spel Sci-Fi Liknande anime

TypSerie

Episoder24

Sändningsår2014-07-05 till 2014-12-20

Hemsidahttp://www.swordart-online.net/

Mer infoAniDB AnimeNewsNetwork

Recensioner6.000 / 1 recension

Betyg7.392 / 51 röster

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation8

  Ljud6

  Handling5

  Karaktärer5

  Värde5

  Sword Art Online 2 Modern Moefare

  6 Så för några år sedan så skapade studio A-1 Pictures en serie som delade anime samhället i två den ena sa att detta var Gud gåva till oss dödliga, meden den andra halvan sa att detta var slutet på bra anime. Eftersom att detta var internet så kunde man inte bara säga att den var ok. Men folk glömde bort den senare tills de sa att en andra säsong skulle sändas och plötsligt var kriget igång igen.

  Nu har denna serie blivit avslutad och vi har alla gått vidare. men jag ska nu se om denna nya serie förbättrade det som den första hade eller om den sköt sig själv i foten.

  Vi börjar med det positiva.

  Animation: Om man har sett den första serien så vet man att A-1 pictures kan animera och de vissar att de fortfarande kan göra action med class.

  Jag tyckte om animationen som den första gav med en ljus och snabbt rörande still och SAO 2 har precis samma still med kanske en nypa mer brunt men det är inget problem. Allt rör sig smidigt och detta syns att A-1 Pictures la ner mycket tid på det.

  Men det finns alltid undantag och dessa syns i dom längre konversationerna eller i vissa karaktärer.

  Men jag kan ej klaga animationen är underbar och förtjänar att bli prisad.

  SAO har alltid haft ett underbart soundtrack i mina öron, det är en bra mix mellan snabb action och höga körer till lugnande och mjuka toner. Så när jag gick in i första avsnittet så kan man lugnt säga att mina förväntningar var höga.

  Tyvärr måste jag säga att det känns som en nedgradering till skillnad från den första. Det finns några bra låtar men de är så få och de används sällan vid rätt tillfälle.

  Vissa kan säga att det inte spelar någon roll om soundtracket är bra eller dåligt men jag är en person som älskar music i synk med action och SAO är i toppen på den listan av music. Så jag blev lite besviken.

  Nu går vi in på den stora sakerna, de som gjorde att SAO inte har blivit erkänd som ett mästerverk dess karaktärer och story.

  Vi börjar med handlingen

  Story: Det har gått 1 år sedan handlingen i SAO. Kirito huvudkaraktären blir kontaktad av en regerings anställd som har ett jobb till honom som de bara säger han kan lösa.

  Det finns ett nytt spel som kallas Gun Gale Online (GGO) där en mystisk person som heter Death Gun lyckats döda människor i verkligheten genom spelet. Kirito blir erbjuden att gå in i spelet och ta reda på vem Death Gun är och sätta stop för honom.

  Om man ej har sett på första serien så kommer man att vara väldigt förvirrad då de nämner en massa saker som hände där. Men även för dom som såg den första serien kommer att bli förvirrade av massa håll i handlingen och allas älskade moment 'Kirito breaking the game for some reason'

  Handlingen känns som något en 15 åring kommit på medans han spelat Call of Duty vilket lustigt nog är min beskrivning av hela serien. Det finns några bitar som jag gillade men de flesta var i dom första avsnitten och de var så få att jag nästan gav upp på serien helt.

  Nästa är karaktärena och vi börjar med huvudet han själv Kirito.

  Vad kan man säga om Kirito som inte redan har sagts, han har inte ändrats ett dug från första serien, Han har fortfarande kraften att bryta logiken och vara som den där personen som naturligt krossar alla andra och säger 'noob get rekt'

  Han är inte en huvudkaraktär som man gillar han känns som en liten pojkes hjälte fantasi där han inte kan vara felaktig.

  Men detta är gamla nyheter, vi går vidare till den nya kvinnliga huvudkaraktären Sinon.

  Så Sinon introduceras som en ensam och starkt erfaren krypskytt som har tillgång till ett av de starkaste vapen i spelet.

  Redan från början så blev jag orolig att hon skulle bli ännu en som blev påverkad av Kirito.

  Det jag menar är att alla dom kvinnliga karaktärerna från den första serien startade som en egen och personlig individ till att sedan bara bli beroende av Kirito och bara bli en Harem medlem utan någon som helt personlighet. Som Asuna Te.x hon introducerades som en stark och självgående karaktär som man tyckte om för att hon inte tog skit. Sedan när serien gick vidare så såg man att hon blev mer av bara en Prinsessa I Nöd och att karaktären som man gillade från början var helt borta.

  Tyvärr så hade jag helt rätt med Sinon hon ändrades med tiden från en person med en intressant bakrund och potential till att bara bli ännu en del i Kiritos harem.

  Sidokarktärerna är inget att hurra över man glömmer som snabbt och här har dom även lagt till Asuna som förut var en huvudkaraktär på sidolinjerna. Resten av dom är bara där för att se till att Kirito antigen tar sig från en plats till den andra eller att vara så hemska att Kirito ser ut som den bästa människan på jorden.

  Så har Sword Art Online 2 förbättrat sig och tagit hand om dom misstag som höll den först serien tillbaka?

  Tyvärr så är det ett nej. Även om serien har bytt miljö så känns det som att man ser på en reprise av den förra säsongen, Det finns bra stunder men det är också samma problem som med den förra.

  Handlingen är inget särskilt och blir ibland bortglömd pga episoder om något helt annat, sedan finns det så många handlingshåll och deus ex machina moment att man bara sitter där och undrar varför man ens ser på det.

  Karaktärerna är samma vissa igen, Dom visar en lovande start men kan inte hålla sig från att bara göra dom till en bit av Kirito som fortfarande inte är relaterande.

  Nu kanske det låter som att jag hatar denna serie och önskar att den aldrig hade funnits, Jag hatar inte denna serie långt ifrån, jag tycker bara att det är synd att inget hade förändrats från den första och jag vill verkligen gilla SAO.

  Jag kan ändå se att många av fansen från den första serien kommer att gilla den, den har sina stunder och actionscenerna är något som vem som helt kan tycka som underhållande.

  Men om man vill ha en djup och värdefull historia så finns det andra serier att se.

  Tack för att du orkade läsa hela vägen ner hit ta ett hjärta <3
  2 år sedanUchtul
Visar 1-1 av 1