The Girl Who Leapt Through Time

Anime: The Girl Who Leapt Through...

OriginaltitelToki wo Kakeru Shoujo

Kanji/kana時をかける少女

SynonymerFlickan Som Hoppade i Tiden | The Girl Who Cut Time

GenreDrama Äventyr Romans Sci-Fi Vardagsliv Liknande anime

TypLångfilm

Episoder1

Sändningsår2006-07-15 till 2006-07-15

Hemsidahttp://www.kadokawa.co.jp/tokikake/

Mer infoAniDB AnimeNFO AnimeNewsNetwork

Recensioner9.000 / 1 recension

Betyg8.323 / 263 röster

Beskrivning

Makoto Konno lever ett vardagligt liv med sina två bästa vänner, Chiaki och Kousuke. När hon råkar ut för en olycka märker hon att hon på något vis fått förmågan att ta språng tillbaka i tiden.

Och vad gör man när man besegrat tiden? Hur använder man en sådan förmåga? Hur tar man ansvar för den?

Och hur använder man den, eller, ska man använda den, när fel känslor hotar att förstöra den vänskap man så ömt vårdar?

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation8

  Ljud8

  Handling8

  Karaktärer9

  Värde9

  Toki wo Kakeru Shoujo

  9 Bestämde mig för att se denna film efter all god kritik jag fått höra. Trailern hade även innan dess lämnat sina spår av nyfikenhet.
  Sedan av någon ironisk anledning lyckades jag pricka in att se denna film på samma dag som vi ställer om klockorna till vintertid. ^^;

  Hursomhelst, här följer recensionen.

  För det första måste jag säga att jag blev lite smått förälskad i den aningen nonchalanta designen som karaktärerna har. Inte alltför inarbetade detaljer i själva karaktärernas design, men desto mer känsla i kroppspråk och rörelser. Det viktigaste är ju ändå ikoniseringen av karaktären. Onödiga detaljer kan ibland bara förstöra handlingen.

  Animationen är helt klart godkänd och den smälter obemärkt in i dom mycket stämningsfulla och välarbetade bakgrunderna.

  Vad gäller ljudet så innehåller filmen ett välkomponerat och mysigt soundtrack.
  Som väntat från dagens japanska animerade filmer är prestationerna från de medverkande seiyuus (röstskådespelare) imponerande, och huvudkaraktärernas röster lämnar ett mycket övertygande intryck.

  Angående berättelsen så var jag lite skeptisk till en början, men det visade sig vara en hel del orginella inslag med ett par intressanta tvister.
  Jag kan inte direkt påstå att man blir absorberad av själva berättelsen på så sätt att man sitter klistrad som ett frimärke på skärmen. Berättelsen är lättsam och enkel att följa.
  Däremot blev jag absorberad i Makotos lekfulla attityd och de saker som hon hittar på med hennes minst sagt, för det mesta, "användbara" förmåga. Personligen tycker jag det är detta som bidrar stort till den mysiga magin över filmen.

  Fast som vanligt är allting inte bara "frid och fröjd" - goda ting har även en baksida. Filmen levererar på så sätt även ett klokt budskap.

  Karaktärerna känns väldigt fulla av liv, och naturliga. Makoto är en tjej som först och främst gillar att umgås med sina två bästa vänner, Kousuke och Chiaki. Stämningen mellan dom tre är väldigt avslappnande och underbart genuin. Man blir bara så glad av att se dom umgås och skoja tillsammans.

  Skulle lätt påstå att varenda karaktär i filmen är på sitt sätt trovärdig, och ingen framkommer direkt som någon utdankad stereotyp... men visst känner man igen personligheterna från verkliga livet.
  Karaktärerna är definitivt en av filmens huvudsakliga drivkrafter.

  Till sist, en liten sammanfattning.
  Filmen är en påhittig och mysig liten historia som väcker fantasin inom dig! Vissa personer kan säkerligen även få uppleva en härlig nostalgisk känsla av vänskap i ungdomens år.

  Denna skildring av ungdomens dagar är så nära verkligheten man kan komma om du frågar mig. Såklart skiljer det kanske lite med de kulturella skillnaderna mellan Sverige och Japan, fast det spelar egentligen inte någon stor roll i det här fallet.

  Jag fick en enormt belåten känsla efter jag sett filmen, och jag misstänker att det även kommer hända dig med! ;)

  Starkt rekommenderad! 9/10
  11 år sedanArimaki
Visar 1-1 av 1