My Neighbor Totoro

Anime: My Neighbor Totoro

OriginaltitelTonari no Totoro

Kanji/kanaとなりのトトロ

SynonymerMin granne Totoro

GenreÄventyr Komedi Ghibli Vardagsliv Övernaturligt Liknande anime

TypLångfilm

Episoder1

Sändningsår1988-04-16 till 1988-04-16

Mer infoAniDB AnimeNewsNetwork

Recensioner10.000 / 2 recensioner

Betyg8.334 / 422 röster

Beskrivning

Systrarna Mei och Satsuki flyttar ut på landet med pappa medan mamma ligger på sjukhus. En dag får de syn på en konstig varelse i trädgården. De följer efter den och hittar Totoro, en lurvig jätte som bara visar sig för barn, aldrig för vuxna.

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation8

  Ljud7

  Handling10

  Karaktärer10

  Värde10

  Recension av My Neighbor Totoro

  10 Få filmer kan få en person att känna sig så lycklig som Totoro.

  Det är en film som man helt enkelt bara mår så himla bra av att se. Filmen är från början riktad till en yngre publik men passar som handen i handsken för personer i alla åldrar.

  Fantasin fullständigt sprudlar! Karaktärerna är charmiga och animationen och storyn är på topp rakt igenom hela filmen.

  Det är ett lågt tempo men i den här filmen är det enbart positivt. man sugs in i den och efter att ha sett den så sitter man och är hur glad som helst =o)

  Ett mästerverk som passar alla som vill se något som man mår bra av. ett lyckopiller i filmformat med andra ord.

  se och njut!
  10 år sedanRingdangdoo
 • Animation8

  Ljud8

  Handling9

  Karaktärer7

  Värde9

  My Neighbour Totoro

  10 Hayao Miyazaki's tredje mästerverk, utkommen 1988 och antagligen den mest kända och det man förknippar honom med. My neighbour Totoro är en mysig berättelse om två systrar vars mamma ligger på sjukhuset och för att komma bort från det hela tar deras pappa med dem ut på landet till ett gammalt hus bland risfälten.
  En dag när den yngsta av de två systrarna är ute och leker ser hon en konstig filur lurkandes kring huset och hon följer efter den. Här börjar mötet med den stora, runda, gosiga, magiska varelsen Totoro.

  En mycket mysig berättelse som inte handlar om så mycket annat än vardagliga saker utsmyckat med en gnutta mystik i form av Totoro.

  Miyazaki har helt enkelt försökt att skapa någonting som inte besvärar, samtidigt som det stimulerar. Som vanligt lyckas han med det han vill förmedla. Små vardagsdilemman dyker självklart upp och detta ger filmen liv och håller åskådaren fast.
  Helt enkelt en må-bra-film.

  En av de tre filmer han gjort som inte reflekterar över krig och större dilemman. En ruggig kväll i tv-soffan med denna rullandes på skärmen och en varm kopp te i handen så är lyckan gjord och du kan sova lycklig resten av natten.

  Som med de tidigare skapelserna, ett måste i animébiblioteket.
  10 år sedanKazuo
Visar 1-2 av 2