anime .

Vision of Escaflowne .

recension av Logos

 • Vision of Escaflowne

  Recenserad av Logos

  °
  Animation 9Ljud 9Handling 10Karaktärer 10Värde 10
  The Vision of Escaflowne var den första animeserien som jag såg från början till slut när jag väl började se anime "for real" för ca 7-8 år sedan. Därför blir jag en smula nostalgisk när jag skriver denna recension.

  Historien börjar med att High School eleven Hitomi bevitnar en strid mellan en ung man och en sorts crossover av padda och drake. Därefter teleporteras hon till världen Gaea, en medeltida värld där vissa individer har tillgångar till mäktiga mechas.

  Hitomi får snart veta att den unga mannen är Van Fanel, prins i kungadömet Fanelia, och tack vare sitt tidigare drakdräpande får tillgång till mechan Escaflowne. Lyckan blir dock kortvarig då det mäktiga Zaibach imperiet invarderar. Hitomi dras in i Vans hämd på imperiet, tillsammas med riddaren Allen Schezar och catgirlen Merle.

  Escaflowne kanske snabbt avfärdas som en vanlig mechaanime, där handling och karaktärsutveckling blir sekundärt efter stora robotar som brottas. Men Escaflowne har en riktigt engagerande och spännande handling och ett galleri av karaktärer som man snabbt gillar (även de onda som har en del tragiska bakgrunder). Det blir inte heller så många stridsscener som man kanske förväntat sig, vilket jag bara ser som en positiv faktor.

  Det märks att serien hade en väldigt hög budget, animationerna och bakgrunderna ser väldigt bra ut även 12-13 år senare (skulle vilja påstå att den ser bättre ut än många serier idag). Musiken är även den på topp, med många vackra och episka melodier.

  Detta är en serie jag varmt rekommenderar för de flesta, man behöver inte vara en mechafan för att gilla den. Handlingen kommer att engagera de flesta, den känns nästan lite shojo-aktig (killar, ta det med en nypa salt). Sen kanske jag blir lite blödig när jag tänker på serien, då den som sagt var den första jag såg "for real" när jag verkligen visste vad anime var. The Vision of Escaflowne kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, och jag hoppas fler kommer upptäcka serien!

var recensionen bra?