Witch Craft Works

Anime: Witch Craft Works

OriginaltitelWitch Craft Works

Kanji/kanaウィッチクラフトワークス

GenreAction Romans Magi Övernaturligt Liknande anime

TypSerie

Episoder12

Sändningsår2014-01-05 till 2014-03-23

Hemsidahttp://www.witch-cw-anime.jp/

Mer infoAniDB AnimeNewsNetwork

Recensioner7.000 / 1 recension

Betyg6.818 / 11 röster

Senaste foruminläggen

recensioner .

sida 1 av 1

 • Animation8

  Ljud7

  Handling5

  Karaktärer6

  Värde7

  Witch Craft Works En Bra Bit Av Tårtan

  7 Witch craft works är vad man kallar en dum på utsidan serie. När jag väl såg trailern för denna serie så tänkte jag att detta bara var ännu en dålig fan service, cliche handling och allt som kommer med i paketet.

  Så jag blev väldigt förvånad när jag såg dom första avsnitten, inte för att dom var originella utan för att det var gjort med hjärta och det är nog det jag enklast kan beskriv denna serie som. Man känner entusiasmen som de la ner på serien.

  Men nog pratat om mig vi går in på vad själva serien är.

  Animation: Ljus, det ordet är perfekt här. Allt är färgglatt, inga mörka eller dystra färger allt är färgrikt. Men inte så att det går över gränsen allt känns som att det hör hemma (med undantag för vissa).

  Den är även väldigt flyttande i sitt sätt, det jag menar med det är att i många serier som denna så har man oftast mycket prat lite action och att man märker vart budgeten blivit svag, men inte i Witch craft works, det är något som man kan tycka är svårt att förstå men om man jämför med andra serie i samma kategori så kommer man att se vad jag menar.

  Eftersom att det är en action serie så måste den ha ha imponerande strider och det är ingen besvikelse med denna. trots att det kanske inte är de mest händelse rika striderna så blir man ändå inte uttråkad av dom.

  Det finns datoranimerade delar som kan verka dåliga men det är inget som förstör serien.

  Animationen är en underbar del av serien och ger den en stark identitet

  Men detta är en väldigt personlig smak och vissa kan tycka att det verkar för 'barnsligt' men all har sina egna åsikter.

  Vidare till en del som många 'Slice of life/High school/Action' serier saknar och det är ljud.

  Ljud: Min vanliga bedömning av ljud är att jag ignorerar öppningen och går in på hur bra alla soundtracks fungerar ihop med serien.

  När jag gick in i serien så förväntade jag mig inte mycket, det fanns ingen information på kompositören och jag var lite skeptisk med tanke på att de flesta serier av samma typ inte hade varit något särskilt. För det meta så är låtarna som bäst bakgrunds musik och lämnar väldigt sällan ett intryck på mig.

  Jag blev väldigt förvånad när jag hörde musiken, den var överraskande bra med dom få låtar som fanns med. De låtar som fanns var trevliga och hade en varierande still, vilket alltid är ett trevligt tillskott. Om jag personligen måste välja ut en låt som lämnade ett intryck så är det nog låten Walpurgisnacht,.

  Men som sagt så är det tyvärr väldigt få låtar i serien och ibland så repeteras många av låtarna men inte till det stadiet att man stör sig på det.

  Trots detta så är ljudet ett underbart tillskott till serien.

  Så nu är det dags för Storyn, är det ännu en copypaste highschool/romance/action serie, eller kan den bryta förbannelsen ?

  Story: Takamiya är en vanlig ung man med ett vanligt liv förutom en sak. I skolan så sitter han bredvid skolan vackraste person Kagari och pga av att han inte vill ha något att göra med henne så blir han automatiskt mobbad av hennes beundrare. En dag när Takamiya liv är i fara så blir hand rädda av ingen annan än Kagari och det är här som våra historia börjar.

  Seriens handling är inget särskilt nytt på tallriken och tyvärr så är handlingen det svaga punkten av serien. Det finns inget som känns nytt med handlingen och ibland så känns det som att serien är stressad med att avancera handlingen så att man som tittare glömmer bort viktiga bitar av allt man ser.

  Om jag enklast ska beskriva ett avsnitt så är det mest att man bara här ett muller när alla pratar och sedan så kommer en action scen följt utav slutet på avsnittet. När man sedan börjar på nästa avsnitt så är man förvirrad för att man bara såg på actionscenen och animationen och helt glömde bort handlingen.

  Detta kanske bara är på ett personligt plan men som sagt så är handlingen inget som man kommer att minnas efter man är klar.

  Men om handlingen är en simpel version vad är då karaktärerna. är de en vanlig kopia utav alla stereotyper som finns i denna typ av serie eller är det något djupare?

  Vi börjar med våra huvudkaraktärer först.

  Takamiya är den vanliga harem/S.O.L huvudperson vi alla kan utantill, han är trevlig men ändå lite socialt pinsam, han är modig om det krävs och man vill bara slå till honom när han fattar beslut som ingen smart person skulle göra i hans ställe.

  Det finns inget speciellt med Takamiya som jag kan beskriva rakt av då han är en väldigt simpel person och därför så finns det inget som jag direkt kan klaga på som jag inte redan har gjort på varenda Harem huvudperson.

  Det är delat antigen så gillar man honom eller så gör man det inte.

  Vidare till nästa huvudperson så har vi Kagari.
  När jag först såg kagari så hade jag bara en tanke i huvudet.
  'Hur mycket av hennes bröst kommer jag att se när hon slås?'
  Hennes design är en där många bara förväntar sig en fanservice typ som är lite tyst av sig.

  Man jag blev förvånad med hur hon hanteras, hon vissar väldigt lite skin och har för det mesta mycket kläder på sig och hon har sina stunder om gör att man uppskattar henne mer än hennes manliga motpart.

  Hennes motivation till Takamiya är något som däremot känns lite svag och detta blir aldrig förklarat helt i serien, så man känner hela tiden hur mycket framtvingat det hela är.

  Men Kagari är precis som Takamiya en karaktär som man kanske inte helt älskar men ändå står ut med och kan få fram ett litet skratt från ibland.

  Sidokaraktärerna är något som alltid brukar vara stereotyper med ingen personlighet och har en av två jobb att göra i serien, 1 skapa drama för huvudkaraktären eller få den att se bättre ut eller 2 få handlingen att gå framåt genom att säga något som gör att karaktären rör på sig.

  Witch craft works har dessa stereotyper men det finns en skillnad mellan dessa och deras livlösa medparter är att de har mer personlighet utöver deras stereotyper.

  Man kommer ihåg dom efter att de har introducerats och de utvecklas under seriens gång, inte mycket men det är ändå en stor skillnad.

  Från ett perspektiv så kan man säga att de ibland överskuggar huvudkaraktärerna men detta kan variera beroende på vad man tycker om.

  Summering: Så är Witch craft works ännu en serie som man ser och glömmer efter eller är den något mer?

  Både ja och nej.

  Handlingen är inget att hurra för och man kan oftast veta vad som ska hända innan det händer, huvudkaraktärerna är svaga och är så enkla att glömma att man är tvungen att leta upp deras namn på internet efter man är klar.

  Men animationen trots lite dålig datoranimation på vissa ställen är otroligt trevlig att se och passar perfekt till seriens ton och miljö och kopierar mangans still perfekt.
  Sidokaraktärerna är underbara och är en av anledningarna till att man personligen kunde se igenom hela serien.

  Så hela serien är en mix mellan bara och dåligt. Om man inte har för höga förväntningar så kan jag varmt rekommendera denna serie om man bara vill se något roligt men inte för komplex.

  Tack för att du orkade läsa allt detta här ta en glad gubbe :)
  2 år sedanUchtul
Visar 1-1 av 1