• Avatar
  #1Postades 11 år sedan
  Introduktionsguiden till Animecka! Vad är syftet med Animecka och vad finns här att göra?

  Introduktion till Animecka

  1. Syfte
  Att vara Sveriges bästa och mest omfattande sajt om anime. Erbjuda information, bilder och fakta om populära samt mindre populära anime och på ett snyggt och enkelt sätt presentera dessa.

  Utöver det informativa erbjuds även personliga listor över anime du har sett, tittar på just nu, planerar att se, med mera, som du själv mycket enkelt kan uppdatera.


  2. Vad gör man på Animecka?

  a) Anime-biblioteket
  Som sajtens namn avslöjar finns här en del om anime. Vår animedatabas har i skrivande stund över 1400 titlar, med tillhörande episod-antal och sändningsdatum. Vi jobbar även kontinuerligt med att uppdaterade dessa, och kommande anime, med bilder, genre, beskrivning, och annat som tänkas vara av intresse. Bege dig till anime-biblioteket!

  b) Anime-listan
  Precis som nämnt tidigare så erbjuder vi möjligheten att skapa din egen lista över anime. Dessa kan du kategorisera som bland annat "Pågående", "Sett klart" och "Planerar att se" samt utöver det skriva personliga kommentarer och betygsätta.

  c) Recensioner
  Alla medlemmar kan recensera de anime vi har i databasen. Medlemmarna kan sedan bedöma ens recension med en Tumme upp/Tumme för att man snabbt ska sortera bort de lite sämre recensionerna. Recensionerna hägrar...

  d) Betyg och topplistor
  Har man inte lust att skriva en hel recension kan man nöja sig med ett betyg. Dessa betyg används sedan i våra topplistor för att ge ett hum om vad som kan vara värt att ta sig en närmare titt på. Spana in topplistorna!

  e) Community
  Känner man sig social klickar man snabbt till diskussionsforumet för att debattera eller bekanta sig med Animeckas övriga medlemmar. Man kan diskutera lite vad som helst, men fokus ligger såklart på anime och närliggande intressen så som manga. Du är blott ett klick från diskussionsforumet!


  3. Hur gör man allt det här? Hjälp!
  Jag kommer med hjälp av lite bilder försöka förklara hur saker och ting fungerar på Animecka.


  a) Betygsätt anime
  Bilden nedan bör beskriva den relativit enkla proceduren ganska väl. Man kan betygsätta en viss på anime på dess presentationssida. Använd sökmotorn för att snabbt hitta den anime du letar efter. Värt att påpeka är att man inte kan ha två olika betyg. Skriver du en recension så kopplas det betyget till ditt individuella betyg.

  I kontrollpanelen, sektionen Inställningar, kan du välja att automatiskt lägga till animen till din anime-lista när du sätter betyg på det här viset.

  Bild  b) Lägg till anime till anime-listan!
  Leta upp den anime du vill lägga till listan och klicka på den gröna "addera"-knappen, rödmarkerad i bilden nedan. Animen läggs då till din lista och du får även ett par alternativ som du kan ställa in direkt.

  Bild

  När du tryckt på knappen...

  Bild  c) Redigera anime-listan!
  Du kan, precis som ovan, redigera genom att gå till animens presentationssida, eller så kan du sköta det via din anime-lista. När du är inne på din egen lista syns små redigeringsknappar till vänster om anime-titeln.

  Bild

  Efter att ha uppdaterat i din anime-lista syns det på din profil...

  Bild  d) Skriva och redigera recensioner
  Leta upp den anime du vill skriva en recension på och kika sedan i den högra kolumnen när du väl är på animens presentation. Man måste vara inloggad för att skriva recensioner. När du skrivit recensionen byts texten ut mot "Redigera din recension" och samma knapp används alltså för att redigera recensionen.

  Bild


  Fortsättning följer...
  Redigerades senast 11 år sedan av admin
  Favoritanime, plats 1
Visar 1-1 av 1

besvara tråden

Tråden är låst och kan inte besvaras längre!

senaste inläggen