forum .

Om Animecka .

Regler

. sida 1 av 1

 • Avatar
  #1Postades 11 år sedan
  I takt med att sidan växer så kommer säkert reglerna att behöva regleras en aning... Nedan följer dock vad som aktuellt just nu och alltså vad DU måste acceptera och följa.

  Animeckas forum- och communityregler


  1. Medlemsregler

  a) Ett konto per person. Inga extrakonton, trollkonton eller andra typer av dubletter tillåts. Man får inte vara aktiv med flera konton.

  b) Inget stötande användarnamn eller användarinfo. Samma regler som på de andra ställena av sidan där du kan posta text gäller här. Skriv inget korkat. Utge dig inte för att vara admin, webmaster eller liknande över Animecka, såvida du inte är det.

  c) Signatur: 2 rader Max två rader i forumsignaturen. Det finns en inbyggd funktion som automatiskt kapar av om man skriver för mycket.

  d) Stöld/härmande Sno inte andras avatarer, signaturer och liknande. Vi orkar inte hålla koll på små busungar... Detta gäller naturligtvis även recensioner.  2. Forum, recensioner, presentation och andra delar där du kan medverka


  a) Vårda ditt språk. Undvik svordomar och använd så god svenska som du klarar av. Läs igenom det du skriver innan du postar och använd punkt, komma, versaler, utropstecken så som det är tänkt...

  b) Visa respekt. Var trevlig mot de andra medlemmarna. Provokationer, påhopp, hot, trakasserier och liknande trams får dig snabbt avstängd.

  c) Spammande är förbjudet. Smutsa inte ner sidan med diverse nonsenskommentarer. Posta inte en recension bestående av ett ord och skriv inte inlägg och kommentarer som inte har med ämnet att göra. Bumpa inte trådar utan en riktigt bra anledning... Överanvänd inte smileys, forum-/HTML-taggar. Ganska jobbigt att läsa gul text på ljus bakgrund.

  d) Du är inte moderator. Lämna beslutstagandet åt moderatorerna och de ansvariga på sidan. Gör någon en dålig/felaktig tråd? Lämna det åt moderatorerna att avgöra det. Det behövs inte, och ska inte, vara 10 personer som påpekar hur dålig den är. Detsamma gäller provocerande medlemmar som endast är ute efter bråk (så kallade "troll"). Ignorera dessa och anmäl/rapportera inlägget och/eller kontakta en moderator.

  e) Reklam? Nej tack! Posta inte länkar som ger dig poäng och dylikt. (Referral-länkar) Vi behöver inte medlemmar som enbart registrerar sig och sedan postar en reklamlänk till sin sajt, för att sedan aldrig mer logga in här...
  3. Vid trådskapande och inläggspostande i forumet


  a) Spoiler-markera! Använd spoiler-taggen [*spoiler]text[/spoiler*] (ta bort stjärnorna *) för att dölja en textbit. Detta ska enbart användas när du avslöjar/diskuterar information som kan tänkas förstöra/avslöja för andra. Du kan givetvis skapa en tråd specifikt för en viss typ av diskussion där inte spoiler-taggar behövs. Du markerar det vita fältet för att läsa spoilern. Spoiler: Här kan man placera spoilermaterial!

  b) Rubriken. Vid trådskapande krävs en rubrik. Se till att det blir en bra sådan. Rubriken ska spegla innehållet i tråden. Överdrivet många utropstecken eller frågetecken undabedes. Rubriker så som "Hjälp!" accepteras inte heller de...

  c) Posta i rätt forum. Läs noga beskrivningen av forumen så du vet var någonstans du bör göra tråden eller leta efter inlägg. Vi har även en under-kategori i Anime-forumet med alla (?) anime-serier. Vill du starta en särskild tråd om t ex Naruto som inte passar in i den officiella Naruto-tråden så letar du helt enkelt upp Naruto-forumet och gör tråden där.

  d) Inget stötande, pornografiskt, rasistiskt, etc. Håll dig till svensk lag och använd sunt förnuft. Gäller även länkar till sidor som innehåller sådant.

  e) Värdelösa lekar? Nä... Man får starta skojiga forumlekar i forumet Bollhavet, men skapa för dens skull inte lekar så som "Räkna till 1,000,000! 1 siffra per inlägg!". Det ska krävas lite tanke och kraft bakom inläggen.

  f) Att hålla sig till ämnet och använda Off-topic rätt. Vid varje inlägg finns en Off-topic-knapp. Använd den för att småsnacka, t ex om du behöver kommentera någons avatar eller nåt lite snabbt. Allt som inte har med ämnet att göra alltså. Byt inte riktning på tråden, skapa en ny istället.

  g) Moderatorerna och admins bestämmer. För att hålla ordning och reda på forumet och sidan har vi administratörer och moderatorer som styr och ställer. Vi ser till att du följer ovanstående regler och beter dig moget. Vi har möjlighet att redigera bort opassande material från inlägg och recensioner. Får du/ni i tråden en tillsägelse bör ni lyda och inte gnälla emot. Använd forumet "Om Animecka" för att klaga över våra insatser och beslut.
  Redigerades senast 11 år sedan av admin
  Favoritanime, plats 1
Visar 1-1 av 1

besvara tråden

Tråden är låst och kan inte besvaras längre!

senaste inläggen